ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα άφιξη 44 μεταναστών - Δύο συλλήψεις

Πρόκειται για δύο σκάφη που έφτασαν στο Κάβο Γκρέκο

ΚΥΠΕ

Στη σύλληψη δυο ατόμων προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη σκάφους που εντοπίστηκε να πλέει το βράδυ της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, μεταφέροντας 26 παράτυπους μετανάστες. Τα ξημερώματα εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος με άλλους 18 παράτυπους μετανάστες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 44.

Συγκεκριμένα, στις 19:30 βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε από τα ραντάρ να πλέει στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο ένα σκάφος. Στο σημείο έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 18 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 παιδιά, όλοι παράτυποι μετανάστες.

Οι 26 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο στο Παραλίμνι τα μεσάνυχτα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων, ενός πλοηγού της βάρκας και ενός απαγορευμένου μετανάστη.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Στις 2:55 μετά τα μεσάνυχτα τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και δεύτερο σκάφος να πλέει στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Έσπευσε στο σημείο άκατος και διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επιβαίνουν 18 παράτυποι μετανάστες, όλοι άνδρες, οι οποίοι μεταφέρονται στο αλιευτικό καταφύγιο στο Παραλίμνι για καταγραφή των στοιχείων τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση