ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραμένει ο καύσωνας – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

24news team

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Κύπρος, αφού και για σήμερα (25/07) αναμένονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες με τη μέγιστη να αγγίζει τους 41 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται και η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε χθες (24/07) το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 18:00.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως σε νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα δυτικά παράλια, στους 39 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση