ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύλληψη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κύπρο

Ο Ιρανός παραδέχθηκε το σχέδιο τρομοκρατίας

24news team

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, η Μοσάντ (Υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (29/06) ότι συνελήφθη ο Αμπασαλίλου, φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης που ήταν σχεδιασμένη να γίνει κατά ισραηλινών στόχων στην Κύπρο.

Η Μοσάντ αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης κατά ισραηλινών στόχων, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένες από τον Αμπασαλίλου ο οποίος είχε σταλθεί στο νησί μας από το Ιράν.

Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι έκρυψε ένα όπλο σε απομακρυσμένο σημείο στη Λεμεσό τυλιγμένο με ένα πανί.

Ο Αμπασαλίλου, κατ’ εντολή του στρατολόγου του, εισήλθε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας, με σκοπό να έρθει σε συντονισμό με ομάδα Πακιστανών που κατοικούν στο νησί και που είχαν αναμιχθεί παλαιότερα σε ένοπλες ενέργειες. Στη συνέχεια, εκτελώντας τις εντολές του ιρανού στρατολόγου του, ο Αμπασαλίλου προέβη σε προπαρασκευαστικές πράξεις αναγνώρισης του εδάφους, στο πλαίσιο των οποίων φωτογράφησε τον τόπο κατοικίας του υποψήφιου θύματος. Στο μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα της κατάθεσής του σε στελέχη της Μοσάντ, ο Αμπασαλίλου αναφέρει ότι παρακολούθησε το καθημερινό δρομολόγιο του υποψήφιου θύματος, ενημερώνοντας τον Χασάν Σουσταρίζαντε που βρισκόταν στο Ιράν μέσω της εφαρμογής Whatsapp.

*Ο φερόμενος ως Ιρανός τρομοκράτης Youssef Shahbazi Abbasalilo / Πηγή: The Times of Israel 

Αφότου ο Αμπασαλίλου απέστειλε μέσω Whatsapp στον στρατολόγο του στο Ιράν φωτογραφίες του σπιτιού του υποψηφίου θύματος και διάφορα άλλα σημεία της καθημερινής διαδρομής του από τον τόπο εργασίας προς την κατοικία του και αντιστρόφως, ειδοποιήθηκε ότι οι κυπριακές αρχές τον έχουν εντοπίσει. Ο στρατολόγος του τον διέταξε να αναχωρήσει άμεσα από την Κύπρο, αφού διαλύσει το πιστόλι που είχε στην κατοχή του, φροντίζοντας να εξαφανίσει τα τμήματα του πιστολιού. Ο Αμπασαλίλου κατάφερε να διαφύγει αεροπορικώς από την Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα και αφού προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε αεροπορικώς στο Ιράν.

Με βάση την Jerusalem Post, η Μοσάντ προέβη σε μια τολμηρή αποστολή στο ιρανικό έδαφος και μπόρεσε να συλλάβει τον εγκέφαλο του πυρήνα τρομοκρατών, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχθηκε το σχέδιο τρομοκρατίας κατά την διαδικασία ανάκρισής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση