ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαλαισιανοί θα αγοράσουν το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Τι γράφουν τ/κ δημοσιεύματα

ΚΥΠΕ

Ξεκίνησαν οι πρωτοβουλίες για μεταβίβαση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από τη διαχειρίστρια εταιρεία T&T, τουρκικών συμφερόντων, σε εταιρεία Μαλαισιανών συμφερόντων, αναφέρουν τ/κ δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι πιθανόν αυτό να συνδέεται με την ανακοίνωση από τον Τούρκο Πρόεδρο ότι το ψευδοκράτος θα ανοίξει «εμπορικό γραφείο» στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για στρατηγική συνεργασία Τουρκίας-Μαλαισίας, λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης της T&T, Εμρουλλάχ Τουρανλί, ξεκίνησε πρωτοβουλίες για μεταβίβαση της λειτουργίας του «αεροδρομίου» σε εταιρεία της Μαλαισίας.

Η φορολογική αμνηστία στην διαχειρίστρια εταιρεία του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου εξακολουθεί ν’ απασχολεί τα τ/κ ΜΜΕ. Ο αρθρογράφος της Γενί Ντουζέν, Τζενκ Μουτλούγιακαλι γράφει σήμερα ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «υπουργό οικονομικών», Αλισάν Σαν διευκρινίστηκε ότι τα 59 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν από την «κυβέρνηση» στην εν λόγω εταιρεία κατόπιν απαίτησής της για την περίοδο 27 μηνών και 9 ημερών της πανδημίας.

«Πρέπει να ιδωθεί ως επένδυση για το μέλλον», δήλωσε ο «υπουργός», που ανέφερε επίσης ότι το «υπουργικό συμβούλιο» προτίμησε να «αγοράσει αυτό το διάστημα» αντί να παρατείνει τη σύμβαση. «Βάλαμε επίσης την κεντρική τράπεζα να το υπολογίσει και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ πιο λογικό ποσό από το 52% του εισοδήματος που θα λαμβανόταν για την περίοδο αυτή».

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει η «κυβέρνηση», είναι ότι «θα έπρεπε να χαιρόμαστε, καθώς αντί για 146, πληρώνουμε 59 εκατομμύρια ευρώ» και ότι το 59 εκατομμύρια αποτελούν επένδυση για το 2042, την κανονική ημερομηνία λήξης της «σύμβασης».

Αντιδρά η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών

Συνεχίζονται εντατικά οι προσπάθειες να δοθούν πεσκέσι στο «πράσινο κεφάλαιο» (ΣΣ: εταιρείες που πρόσκεινται στο ΑΚΡ) οι «δημόσιοι πόροι» στα κατεχόμενα κατόπιν οδηγιών που λαμβάνει η «κυβέρνηση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γγ της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ κάνοντας λόγο σε παράνομο «τερατώδες» καθεστώς που μετατράπηκε σε «πόρτα κέρδους» για τους υποστηρικτές του.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του νέου παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, στον «νόμο περί δημοσίων προσφορών» και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «κρατικό» παράνομο «πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου» («DAÜ»), ο κ. Γκιοκτσεμπέλ σημειώνει πως ενώ το «αεροδρόμιο» ήταν ένας χώρος που συνεισφέρει στην κοινωνία και έφερνε εισόδημα, «η μετατροπή του σε παράσιτο που απομυζά το αίμα του λαού σέρνει προς αφανισμό την τουρκοκυπριακή κοινότητα χάρη στην υποτελή διοίκηση που δημιουργήθηκε σε αυτή την χώρα και τις διορισμένες κυβερνήσεις των συνεργατών».

Αναφέρει επίσης ότι «το βόρειο τμήμα της Κύπρου μετατράπηκε εντελώς σε ένα καταφύγιο παρανόμων, εγκληματιών, λαθραίων, έναν παράδεισο εγκλήματος. Καταργήθηκε εντελώς η ασφάλεια του λαού. Τέλειωσε το κοινωνικό κράτος. Η δικαιοσύνη, η υγεία, η εκπαίδευση, οι εκλογές κλπ σχεδιάστηκαν κατά τρόπο που να εξυπηρετούν την συνέχιση της γυάλινης δημοκρατίας, του συστήματος που συστάθηκε. Οδηγήθηκε προς τον αφανισμό η κοινότητά μας, η οποία σπρώχτηκε προς την χρήση της ΤΛ και την πολιτική αβεβαιότητα και απομονώθηκε από τον κόσμο. Όλος ο πλούτος, τα περιουσιακά της στοιχεία λεηλατούνται εκ μέρους ξένων».

Ο κ. Γκιοκτσεμπέλ απευθύνει έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις. «Ήρθε και παρήλθε προ πολλού η ώρα να πούμε ‘Η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους’. Ήρθε η ώρα να εντείνουμε τον αγώνα μαζί και να καταφέρουμε την λύση και την ειρήνη, την αυτοδιοίκησή μας. Η Πλατφόρμα Αυτή η Χώρα Είναι Δική μας ιδρύθηκε ενάντια σε αυτό το στάτους κβο. Είναι η εντατικοποίηση του αγώνα μαζί με κάθε πατριώτη για τερματισμό αυτής της τάξης πραγμάτων της κλεψιάς, της λεηλασίας, της κατοχής, της εισβολής που ήρθε στο σημείο ή σήμερα ή ποτέ ξανά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση