ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσχα με... χιόνια στο Τρόοδος (εικόνες)

Δείτε εικόνες

24news team

Σε χειμωνιάτικο κλοιό έχει επιστρέψει η Κύπρος ανοιξιάτικα με τη μεταβολή του καιρού να φέρνει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, όπως και χιονόπτωση στα ορεινά.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης (12/04) προκαλώντας αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, κυρίως στην ηλεκτροδότηση.

Οι εικόνες που φτάνουν από το Τρόοδος όμως είναι εντυπωσιακές, αφού σύμφωνα με το Kitasweather το ύψος του χιονιού έφτασε γύρω στα 7-10 εκατοστά.

Φωτογραφίες από «Καιρικά Φαινόμενα με Όμορφα Τοπία»

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει το νησί, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται σταδιακά στην περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, νωρίς το απόγευμα, ιδιαίτερα σε περιοχές στα νότια και στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά παράλια, ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ τοπικά στα νοτιοδυτικά και στα νότια, θα είναι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε κυρίως βορειοδυτικούς μέχρι βορειοανατολικούς και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικούς, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα ανατολικά θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αυριο, Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι μέχρι νοτιοδυτικοί και στο εσωτερικό βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Προοδευτικά ωστόσο μέχρι το απόγευμα, θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, παρόλο που αρχικά στα δυτικά και στα βορεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 5 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση