ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Επείγουσα κλήση και δύσκολη γέννα για πλήρωμα ασθενοφόρου

Ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της

Σε μια δύσκολη περίπτωση χρειάστηκε να ανταποκριθεί νωρίς το πρωί το πλήρωμα ασθενοφόρου, μετά από επείγουσα κλήση για έγκυο γυναίκα που θα γεννούσε από στιγμή σε στιγμή.

Τρία άτομα αποτελούσαν το πλήρωμα που έφτασε στην οικία της, αλλά χρειάστηκε να επέμβουν άμεσα, καθώς, όπως φαίνεται, δεν προλάβαιναν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, αναφέρει πως, τελικά, τα κατάφεραν και γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3,5 κιλών, στις 06:05 το πρωί της Παρασκευής. Άκρας υγείας χαίρει και η μητέρα του, παρά την δύσκολη γέννα, όπως την χαρακτήρισε.


Διπλό θανατηφόρο: Τα αίτια της φωτιάς στο εμπλεκόμενο βαν


Με μήνυμά του, κοινοποιώντας την ανάρτηση της κ. Κωνσταντίνου, συνάδελφός της τονίζει πως η εξειδίκευση σώζει ζωές, κάτι που έχει αποδειχθεί πάνω από μία φορές:

«Καλημέρα, με χαρμόσυνα νέα!

Μπράβο συνάδελφοι!!! Ένα είναι το σίγουρο, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο ότι επαναλαμβάνεται!!!

Η εξειδίκευση σώζει ζωές, από όλες τις απόψεις. Αυτό πιστοποιείται καθημερινά σε όλη την Κύπρο!!!

Ακόμα μια φορά, μπράβο στο πλήρωμα ασθενοφόρου και στον συνάδελφο Μιχάλη στο Συντονιστικό Κέντρο Ασθενοφόρων για την άψογη διαχείριηση της επείγουσας κλήσης έκτακτης ανάγκης!

Respect»

Ειδικά εκπαιδευμένα τα πληρώματα ασθενοφόρων

Σε επικοινωνία μας με την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, με αφορμή το περιστατικό, μας αναφέρθηκε πως παρόμοιο περιστατικό με αυτό, τα πληρώματα ασθενοφόρων καλούνται περίπου πέντε φορές τον χρόνο να αντιμετωπίσουν. Συνήθως, όμως, διευκρίνισε, πρόκειται για περιστατικά γέννας σε αυτοκίνητα, που προκύπτουν κατά την διάρκεια της μεταφοράς των εγκύων σε νοσοκομείο για να γεννήσουν.

Επρόκειτο για δύσκολη περίπτωση, πρόσθεσε η κ. Κωνσταντίνου αναφερόμενη στην σημερινή, λόγω του ότι το νεογέννητο δεν ήταν έτοιμο ακόμα για να εξέλθει, έτσι έπρεπε να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρόκειται για διαδικασίες, εξήγησε η κ. Κωνσταντίνου, που εφαρμόζουν οι γυναικολόγοι και οι μαίες, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε η πολυτέλεια για να κληθεί άτομο της πιο πάνω ειδικότητας.

Τα πληρώματα ασθενοφόρων τυγχάνουν εκπαίδευσης για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά, μας ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου, ούτως ώστε να αντεπεξέρχονται όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X