ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Δύο εποχές στο νησί σε μια μέρα (Pics, Vids)

Αλλού πυρκαγιές, αλλού πλημμύρες, αλλού ηλιόλουστος καιρός

Έναν απίστευτο καιρικό παροξυσμό ζούμε κατά καιρούς στην Κύπρο, όπου κατά την διάρκεια μιας μέρας, το μισό νησί μπορεί να πνίγεται από τις βροχές, ενώ το άλλο μισό να είναι «για μπανάκι, παραλία» ή να αντιμετωπίζει πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές του, σαν και σήμερα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο: Καταιγίδες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Στην Αθηαίνου της επαρχίας Λάρνακας, για παράδειγμα, η κατάσταση που επικρατούσε το απόγευμα, ήταν αυτή: πολλές βροχές, που μετέτρεψαν διάφορα σημεία σε λίμνες...

Πολλές βροχές ανέφερε χρήστης του facebook και στην περιοχή της Αγλαντζιάς, στην Λευκωσία:

Δρόμοι-ποτάμια και στον Αγρό

Από την άλλη, οι πυρκαγιές

Επτά πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στην επαρχία Πάφου, με την μία εξ αυτών, στην Πάνω Γυαλιά, να προκαλείται από κεραυνό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην αγροτική περιοχή της Νατάς στη 13:00 το μεσημέρι.

Για την κατάσβεση της έσπευσαν οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου. Η φωτιά που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις 16:00 κατέκαψε τέσσερα εκτάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα και την κατοικημένη περιοχή της Νατάς ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε η επέκτασή της.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα καδενοφόρο, ένα ελικόπτερο και μία κινητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Εναέρια φωτογραφία της πυρκαγιάς από κεραυνό

Φωτιά ξέσπασε επίσης στην Ίνεια μεταξύ 14:00 με 15:00 το απόγευμα. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα, και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς λόγω του δύσβατου της περιοχής συνδράμουν δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών καθώς και ένα ελικόπτερο που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Μικρότερες πυρκαγιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο ξέσπασαν σε Κάθηκα , Κρήτου Τέρρα και Στρουμπί.

Τέλος, στην επαρχία Λεμεσού, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μετά τα μεσάνυχτα, προς ξημερώματα Κυριακής και είχε τεθεί αρχικά υπό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι. Κατόπιν υπεράνθρωπων προσπαθειών των δυνάμεων πυρόσβεσης, έγινε κατορθωτός ο περιορισμός της, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η παρακολούθησή της, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ηλιόλουστη η Λάρνακα

Φωτογραφία που ανέρτησε πολίτης στην σελίδα KitasWeather, την ώρα που σε άλλα σημεία του νησιού οργανώνονταν ή εκδηλώνονταν καταιγίδες, μαρτυρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ένα νησί για... όλα τα γούστα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X