ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Βίντεο: Καταιγίδες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Ποιες περιοχές είναι στο «σκοτάδι»

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που παρατηρήθηκε της μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, καθώς δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, εξαιτίας των κατολισθήσεων, ενώ άλλες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, στην περιοχή των Πλατρών, η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη, που τα αυτοκίνητα μετά δυσκολίας κινούνταν στους δρόμους.

Χαρακτηριστικό το βίντεο που ανάρτησε η σελίδα KitasWeather:

Κατολισθήσεις και επικίνδυνοι δρόμοι

Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στους ακόλουθους δρόμους Αμιάντου – Καρβουνά και Μονιάτη – Πλατρών.

Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στα ορεινά.

Υπενθυμίζεται ότι στους δρόμους Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους επίσης έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία στο οδόστρωμα.

Στους πιο πάνω δρόμους καθώς και στο δρόμο Αμιάντου – Καρβουνά, η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς είναι χαμηλή λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στο δρόμο Κακοπετριάς – Καρβουνά επικρατεί πυκνή ομίχλη και έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι επικίνδυνα χαμηλή.

Λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, η ορατότητα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Τροόδους, Πλατρών, Μονιάτη, Αμιάντου, Καρβουνά και Αγρού είναι περιορισμένη.

Προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί όπως οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, τηρώντας απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, έχοντας αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και όπως παρέχουν προτεραιότητα σε εξ αντιθέτου διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.

Διακοπές ρεύματος

Βλάβες και στο δίκτυο της ΑΗΚ προκάλεσαν οι καταιγίδες, με αποτέλεσμα περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας να μείνουν χωρίς ρεύμα και συνεργείο της Αρχής να πιάνει δουλειά για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ, στο «σκοτάδι» έπεσαν οι κοινότητες Μένικο, Ακάκι και Κοκκινοτριμιθιά.

Βλάβη σημειώθηκε και στην επαρχία Λεμεσού, στις περιοχές Τριμήκλινης και Γερμασόγειας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X