ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα αστυνομικό (pics)

Η Αστυνομία Κύπρου αποχαιρετά τον Αστυφύλακα, ένα αξιόλογο και έμπειρο αστυνομικό που ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια και την ανθρωπιά του

24news team

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (25/09) στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκλινη, η κηδεία του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου που έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (22/09) στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Η Αστυνομία Κύπρου αποχαιρέτησε τον Αστυφύλακα, ένα αξιόλογο και έμπειρο αστυνομικό που ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια και την ανθρωπιά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Μάλιστα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε συνεννόηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης από την πρώτη στιγμή άρχισαν τις διαδικασίες για την επ’ ανδραγαθία προαγωγή του Αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου, στον βαθμό του Λοχία.

Στο τελευταίο αντίο στον ήρωα αστυνομικό, παρευρέθηκε σύσσωμο το Αστυνομικό σώμα καθώς και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Δείτε εικόνες από την κηδεία

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αδικοχαμένου Πέτρου Ελευθερίου

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου

Η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου

Στον επικήδειο λόγο του ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στον χαρακτήρα του αδικοχαμένου αστυνομικού. «Βρισκόμαστε εδώ με πόνο ψυχής και οδύνης. Τίμησες τη στολή μας και η είδηση του θανάτου σου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η Αστυνομία είναι από προχθές φτωχότερη. Υπήρξες 25χρόνια στην πρώτη γραμμή, άνθρωπος με αξίες, άνθρωπος ευγενικός», είπε ο κος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι η αστυνομία θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.

Πώς σημειώθηκε το φρικτό θανατηφόρο

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα πρόσωπο που κινείτο πεζός στον αυτοκινητόδρομο. Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, γύρω στις 7:40 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι πεζός βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα προς τη Ριζοελιά. Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Δύναμης, εκ των οποίων τα δύο μοτοσικλετιστές από την ομάδα Ζ, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς επίσης και ένα περίπολο με ένα μέλος της Αστυνομίας από τον Αστυνομικό Σταθμό της Ορόκλινης. Όταν είχαν μεταβεί στο σημείο, εντόπισαν τον πεζό στον αυτοκινητόδρομο. Ανακόπηκε ο δρόμος για να καταφέρουν να τον περιορίσουν. Φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριφερόταν παράξενα, πήδηξε το στηθαίο που βρίσκεται στη μέση του δρόμου και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση κυκλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός με το περίπολο ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά και ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση τα μέλη με τις μοτοσικλέτες. Σε κάποιο σημείο του δρόμου το μέλος μας στάθμευσε το περιπολικό στη λωρίδα ασφαλείας με αναμμένους τους φάρους και εκεί στην προσπάθειά του να περιορίσει το δεύτερο πρόσωπο ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια εξωτερικά του δρόμου, όχημα τύπου SUV το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τόσο το μέλος της Αστυνομίας όσο και το δεύτερο πρόσωπο. Το μέλος της Αστυνομίας έχασε τη ζωή του ακαριαία ενώ το δεύτερο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε».

Η Αστυνομία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος με τις σημαίες της να είναι μεσίστιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση