ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς έγινε το διπλό θανατηφόρο - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

Πήδηξε από τη νησίδα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα ο πεζός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το διπλό θανατηφόρο τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς το βράδυ της Παρασκευής (22.09), που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ο αστυνομικός Πέτρος Ελευθερίου, 50 ετών και δεύτερο πρόσωπο, 48 ετών, γνωστοποίησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδέου.

Όπως ανέφερε, «γύρω στις 7:40 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι πεζός βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα προς τη Ριζοελία. Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Δύναμης, εκ των οποίων τα δύο μοτοσικλετιστές από την ομάδα Ζ, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς επίσης και ένα περίπολο με ένα μέλος της Αστυνομίας από τον Αστυνομικό Σταθμό της Ορόκλινης. Όταν είχαν μεταβεί στο σημείο, εντόπισαν τον πεζό στον αυτοκινητόδρομο. Ανακόπηκε ο δρόμος για να καταφέρουν να τον περιορίσουν. Φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριφερόταν παράξενα, πήδηξε το στηθαίο που βρίσκεται στη μέση του δρόμου και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση κυκλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός με το περίπολο ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά και ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση τα μέλη με τις μοτοσικλέτες. Σε κάποιο σημείο του δρόμου το μέλος μας στάθμευσε το περιπολικό στη λωρίδα ασφαλείας με αναμμένους τους φάρους και εκεί στην προσπάθειά του να περιορίσει το δεύτερο πρόσωπο ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια εξωτερικά του δρόμου, όχημα τύπου SUV το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τόσο το μέλος της Αστυνομίας όσο και το δεύτερο πρόσωπο. Το μέλος της Αστυνομίας έχασε τη ζωή του ακαριαία ενώ το δεύτερο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε».

 

Όσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο φαίνεται να πρόκειται για 48χρονο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιηθεί πλήρως. Επίσης, στις έρευνες συνδράμει και εμπειρογνώμονες του Εγκληματολογικού Αρχηγείου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν εξετάσεις, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, με τις έρευνες για τις ακριβής συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος να συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι στον οδηγό που παρέσυρε τα δύο θύματα έγινε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ενώ αύριο θα διενεργηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών των θυμάτων.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σημειώνεται πως ο 50χρονος Αστυνομικός που έγινε αυτοθυσία εν ώρα καθήκοντος, καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση