ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για τραυματισμό ηλικιωμένης σε γηροκομείο

Τι εξετάζει το Γραφείο Ευημερίας

Ο τραυματισμός ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είναι τρόφιμος οίκου ευγηρίας στην Λεμεσό, βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, καθώς οι συγγενείς εξαπολύουν πυρά κατά του συγκεκριμένου ιδρύματος, για ολιγωρία όσον αφορά την κλήση ασθενοφόρου και την δική τους ενημέρωση.


Λευκωσία: Πέταξαν στον δρόμο ανθρώπους λίγο πριν τα Χριστούγεννα (Vid)


Σύμφωνα με την καταγγελία των συγγενών, η γυναίκα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να μετακινηθεί από το καθιστικό του οίκου ευγηρίας, στο δωμάτιό της. Η ίδια ενημέρωσε τον γιο της, ενώ η νύφη της, η οποία την επισκέφθηκε την επόμενη μέρα, διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα στο πρόσωπο. Τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας κάλεσε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οι συγγενείς της, και μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζονται ιδιαίτερα έντονοι και κάνουν λόγο για ολιγωρία και για πρόκληση, εκτός των σωματικών, και ψυχικών τραυμάτων στην ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως εξηγούν, εκτός από τις πολλές ώρες που πέρασαν, από την στιγμή του τραυματισμού της, η γυναίκα έπρεπε να περιμένει για αρκετές άλλες ώρες στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Για το περιστατικό ενημέρωσαν τον Αστυνομικό Σταθμό Επισκοπής.

Διερευνά το Γραφείο Ευημερίας

Σε σχέση με το θέμα, επικοινωνήσαμε με την Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, η οποία μας ανέφερε ότι η πιο πάνω καταγγελία βρίσκεται ενώπιόν τους και οι λειτουργοί βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Όπως μας ανέφερε η κ. Κυρατζή, από την διερεύνηση του θέματος αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα ακριβή γεγονότα, ώστε να είναι σε θέση το Γραφείο Ευημερίας να πράξει ανάλογα. Παράλληλα, αναμένεται να φανούν και οι οποιεσδήποτε ανάγκες έχει η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για την παροχή της ανάλογης βοήθειας. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση