ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν από το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) την Κύπρο με το Τμήμα Μετεωρολογίας να έχει εκδόσει κίτρινη προειδοποίηση η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/12). 

Όπως θα δείτε και στα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», σε διάφορες περιοχές του νησιού επικρατούν ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι.

 

 

Συστάσεις της Αστυνομίας

Στην περιοχή της Αγίας Κορώνης προς Παλαιχώρι, επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με χαλαζόπτωση. 

Στην περιοχή του Κοτσιάτη επικρατεί έντονη βροχόπτωση με την ορατότητα είναι περιορισμένη. Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το δελτίο καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι δυνατό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει άνοδο, για να συνεχίσει έτσι να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση