ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Στροβόλου: Τα σενάρια του Τζιωνή και το «κοπέλλιν του Αλεξουθκιού»

Οι αντιφάσεις του κατηγορούμενου για τους τρεις «δολοφόνους»

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν εκ νέου οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου στο Στρόβολο.

Οι Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιάμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος εισήλθαν στην κατάμεστη αίθουσα γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης 28/11 με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Διπλό φονικό: «Πιστεύαμε κατά 99% ότι ο Τζιωνής σκότωσε το ζεύγος ή ήταν εκεί»


Ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Αντρέας Παναγή, παρουσίασε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας νέα τεκμήρια που λήφθηκαν στις 29/4 από την οδό Σκιάθου στην περιοχή της Αγλαντζιάς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τεκμηρίων ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, έφερε ένσταση σε συγκεκριμένα τεκμήρια και το Δικαστήριο αποφάσισε τη διεξαγωγή δίκης εντός δίκης για τα τεκμήρια.

Σημειώνεται πως ο κύριος Αναστασίου αναφέρθηκε τόσο στις υπογραφές για μαρτυρίες όσο και στο ότι ο πελάτης του υπέγραφε υπό πίεση και υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών. Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, κάλεσε στην αίθουσα τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας, τον λοχία Σάββα Σιαμούτη.


Φωτογραφία ρετρό: Η σέξι πλευρά της Χαραλαμπίδου!


Ο κύριος Σιαμούτης αναφέρθηκε στις ανακρίσεις που έγιναν στις 27 Απριλίου στον Τζιωνή και στις υποδείξεις σκηνών αλλά και την παραλαβή τεκμηρίων.

Τα τρία σενάρια που είπε ο Τζιωνής στους ανακριτές

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από τον Λοχία, Σάββα Σιαμούτη, ο Λοΐζος Τζιωνής αρχικά κατονόμασε ως φερόμενο φονιά τον αδελφό του συζύγου της αδερφής του, Θεονίτσας. Ο κύριος Σιαμούτης ανέφερε τα ονόματα των Ανδρέα και Ηλία Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας, ο Τζιωνής τους είπε ότι τα δυο αδέρφια του είχαν ζητήσει να τους υποδείξει κάποιο σπίτι για να κάνουν την «δουλειά».


Αυτές τις γυναίκες ψάχνει η αστυνομία - Φωτογραφία


Ο νούμερο ένα κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, είχε ισχυριστεί ότι ο Ηλίας τον είχε απειλήσει με πιστόλι και έτσι αναγκάστηκε να τους δώσει στοιχεία για την οικία του δολοφονηθέντος ζεύγους στον Στρόβολο.

Ο Τζιωνής οδήγησε τα δυο αδέρφια στο σπίτι και στάθμευσε το όχημά του πίσω από την οικία του ζεύγους. Ακολούθως τα δυο αδέρφια κατέβηκαν στο σπίτι και, επειδή καθυστέρησαν, ο Τζιωνής έφυγε από το σημείο. Σύμφωνα με τον λοχία, ο Τζιωνής τους είπε ότι ο Ηλίας ήταν ο δολοφόνος του ζεύγους.

«Μας έλεγε περιγραφές που έδειχναν άτομο που ήταν στη σκηνή» είπε ο μάρτυρας κατηγορίας.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι ο Τζιωνής άλλαξε αυτό το σενάριο και κατονόμασε ως δολοφόνο του ζεύγους τον Μάριο Χατζηξενοφώντος. Όταν οι ανακριτές τον ρώτησαν γιατί έμπλεξε τα δυο αδέρφια Χαραλάμπους και δεν τους είπε από την αρχή για τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, τους είπε με έντονο ύφος πως «Ο Μάριος εν κοπέλλι του Αλεξουθκιού, τι θέλετε; Να τον δώκω και να με σκοτώσουν και μένα;»

Ακολούθως, ο κύριος Σιαμούτης, κατέθεσε ότι ο Τζιωνής άλλαξε και πάλι το σενάριο και έδειξε ως δολοφόνο τον ετεροθαλή αδερφό του, Λευτέρη Σολωμού αφού, όπως ισχυρίζεται, τον είδε «μες στα αίματα».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30/11 στις 9 το πρωί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση