ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: «Πιστεύαμε κατά 99% ότι ο Τζιωνής σκότωσε το ζεύγος ή ήταν εκεί»

Επόμενη διαδικασία την Παρασκευή στις 09:00

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας συνεχίζεται σήμερα η δίκη σε σχέση με το διπλό φονικό της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου. Στην διαδικασία που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 09:00 το πρωί, ο Αστυφύλακας Ανδρέας Παναγή, του ΤΑΕ Αρχηγείου, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ενώπιον του δικαστηρίου τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν μέσα από το όχημα που εμπλέκεται στην υπόθεση.


Διπλό φονικό: Συγκλονισμός και κλάματα στο δικαστήριο


Live η δικαστική διαδικασία:

Διεκόπη η διαδικασία - Επόμενη δικάσιμος την Παρασκευή στις 09:00

12:10 - Ο μάρτυρας αναφέρει ότι έκανε λάθος για τον φούρνο και πλέον ξεκαθαρίζει ότι ο Τζιωνής τους υπέδειξε ότι πλησίον μιας φοινικιάς θα εύρισκαν το μαχαίρι, όπως, τελικά, συνέβη. Το μαχαίρι παραλήφθηκε όταν έφτασαν οι ειδικοί. Στον φούρνο, διευκρίνισε, εντόπισαν μια τσάντα.

12:01 - Στον δρόμο για το διαμέρισμα της οδού Σκιάθου στην Αγλαντζιά, ο μάρτυρας Σάββας Σιαμμουτής ήταν ο οδηγός του οχήματος, στο οποίο ο Τζιωνής καθόταν στο πίσω κάθισμα με έναν λοχία της Αστυνομίας. Ο Τζιωνής καθοδόν υπέδειξε έναν φούρνο όπου είπε ότι μέσα θα εύρισκαν το μαχαίρι.

11:59 - Μάρτυρας: Ο Τζιωνής είπε στους ανακριτές ότι θα παρέδιδε το μαχαίρι και τα ρούχα 

11:53 - Ο Τζιωνής στην γραπτή κατάθεσή του κατηγορεί τον Χατζηξενοφώντος ότι σκότωσε το ζεύγος

11:44 - Μάρτυρας: Ο Τζιωνής έχανε την ψυχραιμία του στην προφορική ανάκριση, ήταν έντονος στις αντιδράσεις του, όταν αναφερόταν στον Χατζηξενοφώντος

11:41 - Μάρτυρας: Ο Τζιωνής έδειξε ως δολοφόνο τον Μάριο Χατζηξενοφώντος

11:38 - Μάρτυρας: Πιστεύαμε ότι κατά 99%, ο Τζιωνής διέπραξε το έγκλημα ή ήταν στην σκηνή του φόνου

11:32 - Διευκρίνισε ότι την νύχτα του φόνου μπήκαν στο σπίτι από το ανοικτό παράθυρο του μπάνιου

11:30 - Ο Τζιωνής αναφέρθηκε σε ένα όνομα - Ανδρέας Χαραλάμπους - ατόμου που ζει στο σπίτι της αδερφής του

11:28 - Ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Τζιωνής ζήτησε να του θέσουν ερωτήματα για να απαντήσει ο ίδιος.

11:24 - Ο μάρτυρας λέει επίσης ότι, ο Τζιωνής είπε ότι είχε πόνους στο σπόνδυλο και ζήτησε βιταμίνες.

11:12 - Θα παρουσιαστεί ο πρώτος μάρτυρας Λοχίας Σάββας Σιαμούτης. Ο μάρτυρας αναφέρει, «Μεταβήκαμε στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου όπου κρατείτο ο Τζιωνής και τον οδηγήσαμε στο ΤΑΕ Λευκωσίας».

11:08 - Συνεχίζεται η παρουσίαση τεκμηρίων:

Μαύρο πλαστικό καπάκι κινητού
Μπαταρία
Αναπτήρες
Κολλητική ταινία
Ένα ζεύγος γυαλιά με κόκκινη ουσία
Δακτυλίδι

10:53 –  Αρχικά παρουσιάζονται τεκμήρια από το διαμέρισμα στην Αγλαντζιά, ένα στιλέτο, ένα μάρμαρο πατώματος, ένα κόκκινο κεραμίδι, ένα μαύρο κινητό τηλέφωνο

10:50 -
Ξεκινά από λεπτό σε λεπτό η παρουσίαση τεκμηρίων. 

10:40 - Ο κύριος Αναστασίου αναφέρει ότι ο πελάτης του είχε υπογράψει κάτω από πίεση και του έλεγαν ότι θα πάνε όλα καλά. Οι αστυνομικοί του έλεγαν «υπόγραψε να τελειώνουμε». 

10:39 - Συζήτηση μεταξύ της Πωλίνας Ευθυβούλου, εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, και του δικηγόρου του κατηγορούμενου για το θέμα των τεκμηρίων και τo κατά πόσο ο Τζιωνής υπέγραφε κάτω από πίεση.

10:30 - Αρχίζει ξανά η δίκη μετά από καθυστέρηση.

09-34 - Διάλειμμα 15 λεπτά.

09:27 - Δικηγόρος Τζιωνή: Ο πελάτης μου έβαλε καταπιεστικές υπογραφές, ήταν κάτω από καθεστώς στέρησης ναρκωτικών ουσιών.

09:19 - Ο δικηγόρος του Τζιωνή υποβάλλει ένσταση για τα εν λόγω τεκμήρια  λέγοντας ότι λήφθηκαν παράνομα. 

09:16 - Πρώτο τεκμήριο που παρουσιάζεται είναι μια πλαστική κούπα χρώματος άσπρου που βρέθηκε στο διαμέρισμα στην Αγλαντζιά. καθώς και ένα δοχείο χλωρίνη χρώματος πράσινου. 

09:13 - Έτοιμος ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Αρχηγείου Αντρέας Παναγή να παρουσιάσει τα τεκμήρια.

09:08 - Ένσταση από τον δικηγόρο του Τζιωνή για τα μερικά από τα τεκμήρια. Δεν συμφωνεί η Πωλίνα Ευθυβούλου, εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, για την ένσταση.

09:06 - Αρχίζει η διαδικασία

09:02 - Εισήλθαν εντός της αίθουσας οι 4 κατηγορούμενοι 

09:01 - Ισχυρή αστυνομική δύναμη εντός και εκτός της αίθουσας. Κατάμεστη για ακόμη μια φορά η αίθουσα

Τα τεκμήρια που σόκαραν

Στην διαδικασία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ο Παναγή άνοιξε φακέλους, παρουσίασε και περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου τα αντικείμενα (τεκμήρια). Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα ματωμένα ρούχα του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου, που τους είχαν αφαιρεθεί κατά την μεταθανάτια εξέταση. Στα ματωμένα ρούχα εμφανείς ήταν και οι τρύπες από το μαχαίρι.

Στην θέα των ματωμένων ρούχων, συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα, λύγισαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Ασυγκίνητοι δεν έμειναν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, γεγονός που ήταν εμφανές στις εκφράσεις του προσώπου του καθενός, ενώ διάφορα άλλα μάτια βούρκωσαν μπρος στο αποτρόπαιο θέαμα.

Μεγάλη εντύπωση και σχόλια προκάλεσαν το σπαθί τύπου «Κατάνα», που παρουσιάστηκε από τον Αστυφύλακα Παναγή, καθώς και η μάσκα καρναβαλιού με πρόσωπο «Anonymous».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X