ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Στροβόλου: «Έσπασε» στην κατάθεση ο 33χρονος

Υπέδειξε σκηνές και διαδρομή στους ανακριτές

Ομολόγησε, κατά την διάρκεια γραπτής κατάθεσής του στην Αστυνομία, την διάπραξη του διπλού στυγερού εγκλήματος, στον Στρόβολο, ο 33χρονος, σύμφωνα με την μαρτυρία του επικεφαλής του ανακριτικού έργου, Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κουμέττο Κουμέττου.

Παραδέχθηκε τον φόνο ο 33χρονος

Όπως είπε ο κ. Κουμέττου, έγιναν υποδείξεις σκηνών και διαδρομής, ενώ πρόσθεσε πως το πορτοφόλι του 60χρονου, στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το δελτίο ταυτότητας και διάφορες πιστωτικές κάρτες, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Φονικό Στροβόλου: Άρχισε η ανάλυση καταστάσεων τηλεφωνικών κλήσεων

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης είπε πως «θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, επιπέδου DNA», καθώς επίσης και «περαιτέρω υποδείξεις σκηνών και διαδρομής».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο ύποπτος την Τρίτη 17/9/2018 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο: «Aύριο εν να είμαι πλούσιος τζαι ε να γοράσω ούλλα τα σπίτια δαμέ τζαι εν να σας φκάλω έξω που το σπίτι».

Σε ερώτηση του συγγενικού του προσώπου, που θα βρει τα λεφτά, ο ύποπτος απάντησε: «θα πάω να κάμω μια δουλειά, εν σίουρη τούτη η δουλειά, γιατί έχουμε άνθρωπο που τη μέσα μερκά. Εν να έχει άνθρωπο μέσ’ στο σπίτι τζαι εννά μας βοηθήσει».

Σύμφωνα με μαρτυρία, που κατέχει η Αστυνομία, στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Επίσης, έχει ένα ανήλικο γιο.

Να σημειωθεί ότι το όχημα, που οδηγούσε ο ύποπτος, αφού σφραγίστηκε στην παρουσία του μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ώστε να τύχει επιστημονικών και άλλων εξετάσεων.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κούμεττου στις 26/04/2018 λήφθηκε προφορική μαρτυρία ότι στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ύποπτος υπήρχαν δύο σημειωματάρια, στα οποία ο 33χρονος έγραψε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης. Στα ίδια σημειωματάρια προκύπτει από τις εξετάσεις έγραφε σημειώσεις και η συμβία του 33χρονου, η οποία τελεί επίσης υπό κράτηση.

Όλοι «δίνουν» τον 33χρονο

Τον 33χρονο ύποπτο εμπλέκουν με τις καταθέσεις τους και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση, για την εν λόγω υπόθεση, δηλαδή η συμβία, ο ετεροθαλής αδελφός του υπόπτου, καθώς και ένα πρόσωπο ηλικίας 22χρονών.

Κατά την προφορική μαρτυρία της, η συμβία του υπόπτου είπε ότι «στις 18/04/2018 συναντήθηκαν στο σπίτι τους τόσο ή ίδια, όσο και ο 33χρονος, ο ετεροθαλής αδελφός του και άλλο ένα πρόσωπο, όπου οργάνωσαν τον τρόπο που θα διέπρατταν το έγκλημα στην οικία της οδού Ζαλόγγου».

«Συγκεκριμένα ο ύποπτος και το άλλο πρόσωπο θα πήγαιναν στην οικία της οδού Ζαλόγγου, με σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους, δηλαδή να τους δέσουν και στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο, που γνώριζε ο ύποπτος ότι υπήρχε εντός της οικίας», ανέφερε η γυναίκα στους ανακριτές.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια και όπως τα μετέφερε εντός της αιθούσης του δικαστηρίου ο κ. Κουμέττου «ο ύποπτος έδωσε οδηγίες στην ίδια και στον ετεροθαλή αδερφό του να παραμείνουν στο σπίτι του και να περιμένουν τηλεφώνημα του, ώστε μόλις τελειώσουν το έργο με το άλλο πρόσωπο, να μεταβούν στην οικία της οδού Ζαλόγγου, για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα, ο ύποπτος τους ανέφερε ότι ίσως να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ενοίκους…».

Σε σχέση με τον ετεροθαλή αδερφό του υπόπτου, ο επικεφαλής των ανακρίσεων ανέφερε πως ανακρινόμενος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη διάπραξη των αδικημάτων και κατονομάζει τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα.

Όσον αφορά το 4ο πρόσωπο που συνελήφθη, ο κ. Κουμέττου είπε πως παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στην οικία των θυμάτων με τον ύποπτο 33χρονο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο σπίτι, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο ύποπτος και ακολούθως ότι ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

Με δικηγόρο στο δικαστήριο σήμερα ο 33χρονος

Σημειώνεται ότι σήμερα ο 33χρονος εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από δικηγόρο. Ο δικηγόρος του 33χρονου ανέφερε ότι δεν φέρει ένσταση και ζήτησε όπως έχει στην κατοχή του απλώς τα εντάλματα σύλληψης του υπόπτου.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί συνολικά 186 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα 50 από το φιλικό, το οικογενειακό και το εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων.

Αρχηγός: Προς πλήρη εξιχνίαση

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σε σημερινές του δηλώσεις, κληθείς να αναφερθεί στο γεγονός της παραδοχής του 33χρονου, σχετικά με την διάπραξη του διπλού φονικού στον Στρόβολο, απάντησε ότι αποφεύγει να τοποθετείται, όσον αφορά το ανακριτικό έργο.

Ωστόσο, επανέλαβε την θέση της Αστυνομίας, ότι αυτό συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς και ότι η Αστυνομία οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτι που πρέπει να θεωρείται πάρα πολύ σημαντικό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση