ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία «Φίλιππος» (Live εικόνα)

Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

24news team

Άκρως χειμερινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να «χτυπά» την Κύπρο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι καταιγίδες, η χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε επικοινωνία του 24News με τον Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, κο. Μιχάλη Μούσκο, μας αναφέρθηκε πως το φαινόμενο θα ξεκινήσει να επηρεάζει ολόκληρη την Κύπρο, κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης (10/3), ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι και την Κυριακή.

Οι μέσες τιμές για πεδινές και παράλιες περιοχές είναι αυτή την περίοδο κοντά στους 18 βαθμούς και από αύριο θα επικρατήσει πτώση θερμοκρασίας κοντά στους πέντε βαθμούς, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 10-11 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα είναι αρκετά πιο κάτω από τις μέσες τιμές τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία "Φίλιππος" αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, κυρίως από αύριο και μετά, μεταφέροντας στην περιοχή ψυχρή αέρια μάζα.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στο δυτικό μισό κυρίως του νησιού αναμένονται, κατά διαστήματα, μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως προς τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στο εσωτερικό και σε υπήνεμες περιοχές, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα περιορίζονται. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη στα νότια παράλια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα περιορίζονται αρκετά κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ στην περιοχή θα πνέουν γενικά πολύ ισχυροί έως σφοδροί, δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, ενώ τοπικά μέχρι και σε ημιορεινές περιοχές αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός βελτιώνεται. Την Κυριακή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή και μικρή περαιτέρω πτώση το Σάββατο και την Κυριακή, για να κυμανθεί γενικά αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση