ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιβεβαιώνει συλλήψεις δυο ατόμων για τρομοκρατία η Αστυνομία

«Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες»

ΚΥΠΕ

Από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα, που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του στη Λεμεσό. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται.

«Έχουν δοθεί ήδη οδηγίες, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο που έρχονται και γιορτές, από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας προς όλους τους Αστυνομικούς Διευθυντές, από την περασμένη Παρασκευή, όπως το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας τόσο σε συγκεντρώσεις όσο σε σημεία που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, αλλά και σε περιοχές που παρατηρείται αυξημένο έγκλημα όσον αφορά ποινικά αδικήματα, γιατί αντιλαμβάνεστε μας απασχολεί και αυτό, καθώς επίσης και στους αυτοκινητόδρομους και το οδικό δίκτυο όσον αφορά τροχονομικούς ελέγχους», είπε ο κ. Ανδρέου σε δηλώσεις του στη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων για τρομοκρατία, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ότι ναι πράγματι δύο πρόσωπα έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Νοέμβρη, δηλαδή από τις 3 Νοεμβρίου και τελούν υπό κράτηση μέχρι αυτή την στιγμή».

Σημείωσε ότι τα δύο αυτά πρόσωπα κρατούνται αυτή τη στιγμή με διατάγματα κράτησης και απέλασης.

«Όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ευαίσθητα θέματα ασφάλειας, οπότε δεν υπάρχει κάποια άλλη λεπτομέρεια στην οποία μπορούμε να πούμε δημοσίως», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι δεν είναι τα μόνα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί για παρόμοια θέματα και ερωτηθείς αν ανησυχεί αυτό τις Αρχές και αν λαμβάνονται κάποια επιπρόσθετα μέτρα για ενδεχόμενη αποτροπή σχεδιασμών τέτοιων ενεργειών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι σίγουρα, είναι ένα θέμα που τους απασχολεί και τους ίδιους ως κυπριακή Αστυνομία, αλλά και όλες τις χώρες, «αλλά και (τις χώρες) του χώρου που βρισκόμαστε, πολύ πλησίον στην Μέση Ανατολή».

«Λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, αξιολογούνται πληροφορίες, οι οποίες έρχονται κοντά μας από διάφορες πηγές είτε οι πηγές αυτές αφορούν την Europol, την Interpol, αλλά και από άλλες πηγές από τρίτες χώρες. Επαναλαμβάνω εμείς αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες που έρχονται κοντά μας και αναλόγως τα μέλη της Αστυνομίας που ασχολούνται με αυτού του είδους τις υποθέσεις δρουν αναλόγως», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέου επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό αυτή την στιγμή ώστε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο, λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε οποιαδήποτε σοβαρά θέματα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι συλληφθέντες έχουν δώσει κατάθεση στους ανακριτές και σε παρατήρηση πως παρουσιάζεται καθησυχαστικός ο κ. Ανδρέου σχολίασε ότι «αντιλαμβάνεστε, όμως, σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί κανένας να προβλέψει το τι γίνεται στο μέλλον».

«Βλέπουμε και σε χώρες της Ευρώπης ότι κάποια πρόσωπα, είτε οι λεγόμενοι μοναχικοί λύκοι, κάποτε ενεργούν χωρίς καν να υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Επαναλαμβάνω, εμείς λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου έχουμε προχωρήσει στη σύλληψη αυτών των δύο προσώπων. Τελούν ακόμα υπό κράτηση, όπως έχω πει, και οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται κοντά μας την αξιολογούμε και ενεργούμε αναλόγως», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την υπόθεση αυτή και Ελληνοκύπριοι ή άλλα άτομα άλλων εθνοτήτων, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «έχουμε πει ότι δεν προβαίνουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σε σχέση με αυτές τις υποθέσεις, αλλά αντιλαμβάνεστε για να μην πανικοβάλουμε και τον κόσμο θα πούμε ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο για οποιοδήποτε πρόσωπο».

Σε παρατήρηση ότι ο κόσμος εμφανίζεται ανήσυχος λόγω και των μαζικών εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους και σε συνδυασμό με τη λίστα των χώρων που σχετίζονται με Ισραηλινούς, ο κ. Ανδρέου είπε ότι λαμβάνουν πολλές πληροφορίες από τον κόσμο, από απλούς πολίτες, για ύποπτα πρόσωπα, τα οποία αξιολογούνται και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση