ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μοσάντ: Αποτράπηκε επίθεση που σχεδίαζε το Ιράν κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

Νετανιάχου: «Προβληματισμός για χρήση κατεχομένων από Ιράν για τρομοκρατικούς σκοπούς»

24news team

Η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, βοήθησε την Κύπρο για την ματαίωση μιας επίθεσης με εντολή του Ιράν κατά Ισραηλινών και Εβραίων πολιτών στη νήσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας ότι ο αριθμός παρόμοιων π ροσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ “ προβληματίζεται” από αυτό που βλέπει ως χρήση από το Ιράν της κατεχόμενης, αλλά και ελεγχόμενης από την Τουρκία Βόρειας Κύπρου “ τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η οποία έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας το θέμα, πρόκειται συγκεκριμένα για δύο Ιρανούς οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση ενώ υπάρχει ένταλμα απέλασής τους από τη χώρα.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ωστόσο λόγω της υφής του θέματος δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο ανέφερε η πηγή, σημειώνοντας πως η Αστυνομία έλαβε σχετικές πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων ιρανικής καταγωγής οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και τελούν υπό κράτηση.

Εξάλλου κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως καθώς πρόκειται για θέμα που άπτεται «ευαίσθητων θεμάτων εθνικής ασφάλειας» επί του παρόντος η Κυβέρνηση δεν θεωρεί ορθό να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Καθημερινή Κύπρου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση