ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επ. Διοικήσεως: Πιθανή αυτεπάγγελτη έρευνα για την τραγωδία στη Λεμεσό

Η Επίτροπος χαρακτήρισε «πράξη απελπισίας» το να θέτει κάποιος τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να διαφύγει του ελέγχου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πιθανή είναι η διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 10 Απριλίου, στην Επαρχία Λεμεσού με νεκρό άνδρα που προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο της Αστυνομίας.

Η κα Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» δήλωσε ότι πρέπει να διαφανεί κατά πόσο ήταν στα ορθά πλαίσια η συμπεριφορά των οργάνων της τάξης, κατά πόσο έχουν υπερβεί τα όρια και αν τα μέτρα που έλαβαν ήταν δυσανάλογα της κατάστασης.

Η Επίτροπος χαρακτήρισε «πράξη απελπισίας» το να θέτει κάποιος τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να διαφύγει του ελέγχου, τονίζοντας ότι πρέπει να διευκρινιστεί η αιτία που οδήγησε στην πράξη αυτή για να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 06:00 της Τετάρτης (10/04), μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευης (ΥΑΜ), εισήλθαν σε διαμέρισμα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της πόλης μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αφού λήφθηκε πληροφορία πως σε αυτό διέμεναν παράνομοι αλλοδαποί.

Σε δηλώσεις του από την σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι κατά την είσοδο του κλιμακίου ΥΑΜ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, δύο ένοικοι προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ο ένας πήδηξε από παράθυρο του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να τραυματιστεί θανάσιμα ενώ δεύτερο πρόσωπο πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Ο κ. Κυριάκου δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα φαίνεται να διέμεναν έντεκα πρόσωπα, τα οποία ήταν όλα παράνομα.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού αναφέρθηκε και στο πώς γίνεται ο έλεγχος από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, συγκεκριμένα είπε: «Όταν διενεργεί ελέγχους η ΥΑΜ για παράνομους αλλοδαπούς, είναι όπως την περίπτωση που γίνεται καταγραφή πληθυσμού από λειτουργούς του αρχείου πληθυσμού. Επισκέπτονται τα διαμερίσματα κτυπούν την πόρτα και αφού έχουν την συγκατάθεση των ενοίκων γίνεται καταγραφή των προσώπων που διαμένουν»,.

Εν συνεχεία πρόσθεσε, «Το δικαστήριο για να εκδώσει ένταλμα πρέπει να αναζητήσει τεκμήρια και όχι πρόσωπα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή όπως την καταγραφή πληθυσμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση