ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον Δικαστηρίου των Βάσεων δύο άνδρες για παγίδευση πτηνών και λαθροθηρία

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θάλαμο κατάψυξης 23 αμπελοπούλια

ΚΥΠΕ

Δύο άνδρες από την Ξυλοφάγου και το Δασάκι Άχνας αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν παγίδευση πτηνών και λαθροθηρία.

Σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί κατά της παγίδευσης πτηνών των Βάσεων, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έφοδο σε ιδιοκτησία, όπου εντόπισαν δύο δίχτυα διαστάσεων έξι μέτρα επί τρία μέτρα και απελευθέρωσαν παγιδευμένα πουλιά προτού σκοτωθούν. «Ακόμα σε έρευνα στο σπίτι του άνδρα, το οποίο βρισκόταν στο ίδιο οικόπεδο με τα δίχτυα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θάλαμο κατάψυξης 23 αμπελοπούλια» προστίθεται.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλιας Πανίκος Παναγή ανέφερε ότι η Αστυνομία εφαρμόζει «μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής για την παγίδευση πτηνών και ως εκ τούτου, τα πρόστιμα για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα της παρανομίας αυτής. Τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ανέλθουν σε δύο χιλιάδες ευρώ για κατοχή διχτυών και ακόμα 500 ευρώ για κάθε επιπλέον δίχτυ».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιβολής προστίμου δύο χιλιάδων ευρώ για την κατοχή αμπελοπουλιών και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε πουλί. Ελπίζουμε ότι αυτά τα βαριά πρόστιμα αποτελούν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για όσους σκέφτονται να παγιδεύσουν πτηνά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Αυγούστου από το Δασάκι Αχνας συνελήφθη άνδρας, όταν στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν πυροβόλο όπλο και φυσίγγια, ενώ στο σπίτι του διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς των Βάσεων και εντοπίστηκαν ένας καταψύκτης που περιείχε 100 περιστέρια, τέσσερις λαγούς και πάπιες.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής των Βάσεων ανέφερε ότι «το κυνήγι επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους και ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη αφού τον εντόπισαν με πυροβόλο όπλο στο αυτοκίνητο του εκτός κυνηγετικής περιόδου, ενώ θα κατηγορηθεί και για αδικήματα λαθροθηρίας αφού σε καταψύκτη εντοπίστηκαν διάφορα πτηνά».

Όπως είπε ο κ. Παναγή «οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων καταβάλλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας και της παράνομης παγίδευσης πτηνών και θα συνεχίσουμε με αυτές τις προσπάθειες, ενώ δεν θα υπάρξει υποχώρηση από πλευράς μας».

Σημειώνεται ότι «από την έναρξη λειτουργίας της Ειδικής Ομάδας Κοινοτικής Δράσης της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων το 2016, οι αριθμοί παγίδευσης πουλιών έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 100%. Οι δύο άνδρες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου των Βάσεων τις επόμενες ημέρες κατηγορούμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση