ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλή τραγωδία: Ελεύθερη η 40χρονη οδηγός του μοιραίου οχήματος

Πώς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί

Ελεύθερη αφέθηκε η 40χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, εντός του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο 11χρονα κορίτσια, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα ανακρίθηκε, ωστόσο οι εξετάσεις της Αστυνομίας και το ανακριτικό έργο θα συνεχιστούν.

Διαβάστε, επίσης: Σπαράζει η Κύπρος μπροστά στον αδόκητο χαμό μικρών παιδιών (pics)

Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βοηθού Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρη Ευριπίδου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του οχήματος, αλλά και βάσει μαρτυριών μελών της Αστυνομίας που έσπευσαν στην σκηνή, το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν έπαθε τόσο σοβαρές ζημιές, που μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο των επιβατών. Σημείωσε ότι «αν έμεναν μέσα οι επιβάτες, ίσως να μην τραυματίζονταν θανάσιμα».

Διαβάστε, επίσης: Συγκλονιστικό μήνυμα για τους πυροσβέστες μετά την διπλή τραγωδία (pics)

Επίσης, ανέφερε, φαίνεται από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, ότι τα παιδιά δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, γεγονός που θα τους έσωζε την ζωή, σε συνδυασμό με την ασφάλεια που μπορούσε να τους παρέχει η καμπίνα των επιβατών.

Όπως είπε ο κ. Ευριπίδου, διερευνάται το κατά πόσον η οδηγός του οχήματος είχε καταβληθεί από την κούρασή της, η οποία ενδέχεται να της προκάλεσε υπνηλία.

Τα τραγικά γεγονότα

Τραγική κατάληξη είχε η επιστροφή στην Κύπρο για δυο εντεκάχρονες, ομογενείς από τη Ρωσία, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα της 40χρονης μητέρας, μιας εξ αυτών, ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, ενώ δυο αγοράκια 14 και 15 χρόνων γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Φίλιππο Παπαηλία, η 40χρονη καθώς και τα τέσσερα παιδιά επέστρεφαν στην Κύπρο από εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και μετέβαιναν στην Πάφο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, «φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να φύγει από την πορεία του, να κτυπήσει δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία να συρθεί κάπου 50 με 60 μέτρα, να αναποδογυριστεί και να ακινητοποιηθεί».

 «Δυστυχώς, βρήκαν ακαριαίο το θάνατο δυο 11χρονα κορίτσια τα οποία προφανώς δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας, ενώ το ένα εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο», είπε και πρόσθεσε ότι «η οδηγός και τα άλλα δυο παιδιά έμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο, απεγκλωβίστηκαν και φαίνεται να μην είναι σοβαρή η κατάσταση τους».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση