ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυροσβεστική: Έτσι έγινε η έκρηξη στο όχημα Δημοσίων Έργων

Η κατάσταση των τραυματιών

Έκρηξη σημειώθηκε στην Λεμεσό, πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής, στην λεωφόρο Ομονοίας στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εργασιών των Δημοσίων Έργων. 


Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 25χρονος Γιώργος


Τραυματίστηκε ο χειριστής μηχανήματος που χρησιμοποιείται για την διαγράμμιση των δρόμων και ένας περαστικός διανομέας φαγητού, με μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού.

Επίσης, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών επισκέφθηκαν αξιωματικός της Αστυνομίας καθώς και ένας 32χρονος, με αναπνευστικά συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν τυχαία στην περιοχή, έτρεξε μαζί με εργάτες των δημοσίων έργων και απομάκρυναν μεγάλες φιάλες υγραερίου που βρίσκονταν δίπλα από τα καζάνια, τα οποία είχαν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έγινε χρήση και των πυροσβεστήρων σε μια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.


Θανατηφόρο Ξυλοτύμβου: Έτσι έχασε την ζωή του ο Γιώργος


Νεότερη ενημέρωση, αναφέρει ότι επρόκειτο για όχημα των Δημοσίων Έργων, που μετέφερε δύο καζάνια τα οποία περιείχαν το υλικό με το οποίο διαγραμμίζονται οι δρόμοι.


Ο 8χρονος τυφλός Κύπριος που παίζει ποδόσφαιρο στην Βρετανία


Μάλιστα, εκδηλώθηκε και μια μικρή πυρκαγιά, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση. Τα μέλη της Πυροσβεστικής, προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, ώστε να ανοίξει σύντομα ο δρόμος.

Τι λέει η Πυροσβεστική

Η υπερβολική θερμοκρασία εντός του καζανιού που περιείχε το υλικό με το οποίο διαγραμμίζονται οι δρόμοι ήταν η αιτία της έκρηξης στο όχημα των Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Όπως είπε ο κ. Κεττής, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», υπήρξε υπερθέρμανση του υλικού εντός του καζανιού, γεγονός που προκάλεσε την βίαιη εκτόνωση (έκρηξη) των αερίων που συσσωρεύθηκαν εντός του.

Όπως είπε, τα μέλη της Υπηρεσίας, απομάκρυναν άμεσα τις φιάλες υγραερίου από το όχημα, για αποφυγή περαιτέρω κινδύνου, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για το κοινό.

Η Πυροσβεστική, πρόσθεσε, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες, θα διερευνήσουν ζητήματα που αφορούν την υπερθέρμανση του υλικού και τους λόγους που αυτή συνέβη.

Η θέση των Δημοσίων Έργων

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, των Δημοσίων Έργων, Θράσου Αφάμη, στο 24News, η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο υπάλληλος του Τμήματος Δημοσίων Έργων φέρει ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι, ενώ ελαφρείς τραυματισμούς φέρει και ο διανομέας φαγητού, οδηγός της μοτοσικλέτας.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι ανησυχία δεν εμπνέει ούτε η κατάσταση μετά την έκρηξη, εξαιτίας του υλικού, ενώ δεν υπάρχουν ούτε αναθυμιάσεις.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, πρόσθεσε, σε συνεργασία και με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική.

Τέλος, είπε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων, θα εκδόσει ανακοίνωση σύντομα, σε σχέση με τα γεγονότα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση