ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο μαθήτριες στα σχολεία της Πάφου πρώτευσαν στις Παγκύπριες

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας

ΚΥΠΕ

Δύο μαθήτριες στα σχολεία της Πάφου πρώτευσαν στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Πρόκειται για την μαθήτρια του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην Πάφο Νικολλέτα Βρυωνίδου που πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας (Π.Κ. πλαίσιο 14) και την μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Γιούλια Γιαννούκου στη σχολή Αγγλικών Σπουδών (Π.Κ. Πλαίσιο 1).

Ο Συντονιστής Λυκειάρχης και Διευθυντής του Α’ Λυκείου Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ αποκάλεσε ως «σημαντικό γεγονός την επιτυχία των μαθητών και μαθητριών στις Παγκύπριες εξετάσεις γιατί αποτυπώνει την προσπάθειά τους, την έγνοια των ιδίων, και των οικογενειών τους», όπως είπε στο ΚΥΠΕ. Αναφερόμενος στην μαθήτρια του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην Πάφο Νικολλέτα Βρυωνίδου, η οποία πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας (Π.Κ. πλαίσιο 14), είπε, πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό κορίτσι και αναφέρθηκε στο ήθος της και στις επιδόσεις της γενικότερα. Ο κ. Ιωσήφ διευκρίνισε πως «δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός η πρώτευση για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανταμοιβή για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν».

Πρόσθεσε ότι «αρκετές είναι οι φορές που μεμψιμοιρούμε για τα επίπεδα, τις αποτυχίες και τους χαμηλούς μέσους όρους, ωστόσο υπάρχει και μια σημαντική μερίδα μαθητών, οι οποίοι εργάζονται συνειδητά, διαβάζουν υπεύθυνα και φέρνουν και αποτελέσματα». Αυτό πρόσθετε είναι ευχάριστο για τα ίδια τα παιδιά, τις οικογένειες τους αλλά και για το ίδιο το σχολείο.

Ο σκοπός της παιδείας είπε απαντώντας σε ερώτηση είναι η μόρφωση όλων των παιδιών και όχι να κάνουμε μόνο παιδιά που θα πρωτεύσουν. Αυτό συνέχισε, επιτυχνάνεται και από τους ίδιους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους στηρίζουν.

Η Νικολέττα Βρυωνίδου που πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της για την επιτυχία της. Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν μεγάλη τιμή και μεγάλη ικανοποίηση για την ίδια. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ανέμενε ότι τα πήγε καλά αλλά δεν περίμενε την πρωτιά. «Ήταν μια έκπληξη», ανέφερε. Η επιτυχία της, είπε η Νικολέττα, οφείλεται στο «συστηματικό πρόγραμμα και διάβασμα με συνέπεια πολλή προσπάθεια και θυσίες». Πρόσθεσε πως θα κρατήσει την θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όσον για το μάθημα της βιολογίας είπε πως της αρέσει και την έβαλε πρώτη της επιλογή.

Εξάλλου, ο Ξενοφών Παναγή Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου όπου στο σχολείο του πρώτευσε η Γιούλια Γιαννούκου στη σχολή Αγγλικών Σπουδών(Π.Κ. Πλαίσιο 1) σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως η Γιούλια ήταν μαθήτρια του κλασσικού. Αισθανόμαστε, είπε, «χαρά και μεγάλη συγκίνηση που για ακόμη μια φορά το σχολείο μας διαπρέπει και οι μαθητές του βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων».

Ο κ. Παναγή είπε πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός της διάκρισης της Γιούλιας αφού έχουν δημιουργήσει μια παράδοση τα τελευταία χρόνια επιτυχιών στις παγκύπριες εξετάσεις και αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στο σχολείο απ΄όλους τους εμπλεκόμενους, μαθητές, γονείς και διεύθυνση.

Τα συγχαρητήρια είναι προς όλους, είπε ο κ. Παναγή, και πρώτα από όλους στην Γιούλια η οποία τους έκανε για ακόμη μια φορά περήφανους και ως σχολείο και ως εκπαιδευτικούς. Η επιτυχία της, σημείωσε, στέλνει το μήνυμα, ότι οι κόποι ανταμείβονται, σημειώνοντας πως τα παιδιά που προσπαθούν όταν έχουν κοντά τους γονείς και εκπαιδευτικούς που μπορούν να τα βοηθήσουν θα φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Η Γιούλια Γιαννούκου, η οποία εξασφάλισε πρωτιά στην σχολή Αγγλικών σπουδών, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως νιώθει περήφανη και χαρούμενη προσθέτοντας πως «έφυγε ένα βάρος από πάνω της».

Όπως είπε, «είχα καλούς καθηγητές που με στήριξαν στην προσπάθεια μου, και με την βοήθεια τους αλλά και με την θέληση μου, πέτυχα». Σε ερώτηση για το πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτήσει είπε πως θα αποδεχτεί την εισδοχή της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού εξ αρχής επιθυμούσε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιθυμία της, ανέφερε είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση