ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό θανατηφόρο Ακάμα: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα

Η παρολίγον τραγωδία με όχημα Σαφάρι

Μια σειρά γεγονότων προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου δυστυχήματος στον δρόμο «λαιμητόμο» της κοινότητας Νέου Χωρίου Πάφου, με πολλά από αυτά να μην έχουν γίνει γνωστά. Ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, πολλάκις στο παρελθόν, αποτάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προειδοποιώντας ότι θα θρηνούσαμε θύματα, μέχρι που το κακό έγινε.

Σε δηλώσεις του στο 24News, ο κ. Μάχιμος σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, εξέφρασε την αγανάκτησή του, ενώ έδωσε έμφαση και στον χαρακτηρισμό «λαιμητόμος», που αρχικά απέδωσε στον εν λόγω δρόμο, λέγοντας ότι είναι πολύ μικρός για να περιγράψει την επικινδυνότητά του.

Το σοβαρό ατύχημα με την γουρούνα

Σύμφωνα με τον κ. Μάχιμο, από τις 28 Απριλίου, μέχρι και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, συνέβησαν πέντε ατυχήματα με γουρούνες και τρία με αυτοκίνητα. Όσον αφορά το ένα περιστατικό με γουρούνα, συνέβη στις 7 Αυγούστου 2018, όταν δύο πρόσωπα, μια γυναίκα 20 ετών και ένας άντρας 24 ετών από την Λάρνακα τραυματίστηκαν στην περιοχή «Κακόσκαλι» του Ακάμα μετά από πτώση τους σε γκρεμό με τετράτροχη μοτοσικλέτα ενοικιάσεως.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 12:25 το μεσημέρι όταν τετράτροχη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 24χρονος με συνεπιβάτισσα την 20χρονη κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έπεσαν από γκρεμό ύψους 30 – 40 μέτρων στην θάλασσα στην περιοχή του Ακάμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο οδηγός της τετράτροχης τραυματίστηκε στο πόδι και στο χέρι με κατάγματα ενώ η 20χρονη είναι καλά στην υγεία της.


Τραγωδία στον Ακάμα: Δρόμος «λαιμητόμος» και δίπλα γκρεμός 98 μέτρων


Στο μέρος κλήθηκε ασθενοφόρο για την παραλαβή τους ενώ κινητοποιήθηκε και η Λιμενική Ναυτική Αστυνομία για βοήθεια λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Η 20χρονη κατάφερε να εξέλθει στην στεριά κολυμπώντας ενώ ο 24χρονος παραλήφθηκε από από μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκε με το σκάφος σε σημείο όπου παραλήφθηκε με ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Παρολίγον τραγωδία σε σαφάρι

Ακόμα ένα περιστατικό, το οποίο, όμως, δεν είδε τα φώτα της δημοσιότητας, συνέβη με αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, εταιρείας Σαφάρι, στο διάστημα μεταξύ 28 Απριλίου και 20 Οκτωβρίου 2018.

Όπως μας αναφέρθηκε από τον κ. Μάχιμο, το όχημα, στο οποίο επέβαιναν εννέα άτομα, τουρίστες, παρολίγον να ανατραπεί στον ίδιο δρόμο και να καταλήξει στον γκρεμό, ωστόσο αυτό δεν συνέβη, αφού βρήκε εμπόδιο ένα δέντρο, τον «αόρατο».


Τραγωδία Ακάμα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του άτυχου ζεύγους


Το ξέσπασμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Με επιστολή που απέστειλε, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018, στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, ο κ. Μάχιμος ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι λειτουργοί του Κοινοτικού Συμβουλίου, που έχουν υπό την ευθύνη τους την καθαριότητα των περιοχών Fontana Amorosa και Blue Lagoon και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο για να μεταβαίνουν στις περιοχές αυτές.

Στην επιστολή, επιγραμματικά, ο κ. Μάχιμος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο το κράτος να μην έχει μεριμνήσει για την διαπλάτυνση του δρόμου αυτού, ο οποίος έχει μήκος μόλις δύο χιλιόμετρα και εγγεγραμμένος στα δημόσια χωρομετρικά σχέδια ως δημόσιο μονοπάτι. Επίσης, αναφέρει, χρησιμοποιείται για δεκαετίες από εκδρομείς, κυνηγούς και κάτοικους των περιοχών, με το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα τόσα χρόνια, να αποτελεί «θαύμα».

Τέλος, στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Μάχιμος έθιξε το θέμα της μή συμπερίληψης του δρόμου αυτού στα πλάνα του κράτους σε σχέση με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, που ετοίμασε το Τμήμα Δασών. Το σχέδιο, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Κοινοτάρχη, προνοεί όπως όλοι οι δρόμοι καταστούν προσβάσιμοι για κάθε τύπου όχημα, ωστόσο αυτός ο δρόμος, σύμφωνα με το προσχέδιο της Κυβέρνησης, εξαιρείται, παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X