ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στον Ακάμα: Δρόμος «λαιμητόμος» και δίπλα γκρεμός 98 μέτρων

Αγανακτισμένος ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού Πάφου

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για τον απεγκλωβισμό των δύο θυμάτων του δυστυχήματος στην περιοχή Λουτρών της Αφροδίτης όταν το όχημά τους κατέπεσε σε γκρεμό ύψους 30 μέτρων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του άνδρα, 58 χρόνων και της συζύγου του, 48 χρόνων, χρησιμοποιήθηκε από μέλη του Πυροσβεστικού Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς ειδικό μικρό όχημα διάσωσης για την κάλυψη των δύσκολων διαδρομών του Ακάμα.

Το θανατηφόρο συνέβη στην τοποθεσία "Κακοσκαλί" στην περιοχή Λουτρών της Αφροδίτης στη Πάφο στις 14:15 και την πτώση του οχήματος αντιλήφθηκε πολίτης. Οι σοροί των δύο, παραλήφθηκαν από σκάφος της λιμενικής. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου ο θάνατος των δύο επισκεπτών πιστοποιήθηκε από ιατρό του νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.


Διπλή τραγωδία στην Πάφο - Έπεσαν σε γκρεμό 30 μέτρων


Δρόμος «λαιμητόμος»

Για δρόμο «λαιμητόμο» έκανε λόγο ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου Πάφου, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, σε δηλώσεις του, μετά την νέα τραγωδία και όχι άδικα, όπως προκύπτει και από πρόσφατα γεγονότα, όπως την πτώση νεαρών με τετράτροχη μοτοσικλέτα, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο κ. Μάχιμος εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς όπως είπε, το εν λόγω μονοπάτι στην περιοχή «Κακοσκάλι» δεν αποτελεί δρόμο και είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς από την μια του πλευρά υπάρχει ένας γκρεμός ύψους 98 μέτρων. Είχαν προειδοποιήσει πολλάκις ότι θα θρηνούσαμε θύματα στο μονοπάτι αυτό, ωστόσο κανένα μέτρο δεν ελήφθη, μέχρι σήμερα που συνέβη η τραγωδία.

Χαρακτήρισε ως αδιανόητη την μή ύπαρξη σήμανσης που να απαγορεύει την διέλευση οχημάτων στο επικίνδυνο μονοπάτι. Η επικινδυνότητα, παράλληλα, του σημείου αυτού, τέθηκε ενώπιον των αρμοδίων αρχών για να υπάρξει ρύθμιση, στο πλαίσιο της διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται επιδιόρθωση του δρόμου, εξαιτίας των αντιδράσεων των Οικολόγων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ από βδομάδας, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των κοινοταρχών του Ακάμα για να μελετηθούν τα επόμενα βήματα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

«Μηδενικές υποδομές»

Έντονη η τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο για μηδενικές υποδομές, κάτι που φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει, με την ολοκλήρωση του τοπικού σχεδίου.

Αυτούσιο το μήνυμα Πετρίδη:

«Η πολιτική των μηδενικών υποδομών και αφορισμών που ακολουθήθηκε στο παρελθόν, ούτε οικολογική ειναι ούτε νόημα έχει. Ελπίζω ότι με την ολοκλήρωση του τοπικού σχεδίου σε λίγους μήνες θα ξεφύγουμε από αυτη την προσέγγιση με ακόμα πιο μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X