ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη διπλού φονικού - «Πόσα ψέματα, ρε! Ίντα αρφός είσαι»

Η σημερινή διαδικασία θα καλύπτεται λεπτό προς λεπτό από το 24news

Συνεχίζεται σήμερα στις 9 το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο.


Φονικό Στροβόλου: Τα σενάρια του Τζιωνή και το «κοπέλλιν του Αλεξουθκιού»


Στην προηγούμενη δικάσιμο ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Αντρέας Παναγή, παρουσίασε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας νέα τεκμήρια που λήφθηκαν στις 29/4 από την οδό Σκιάθου στην περιοχή της Αγλαντζιάς. Στην κατάθεση του λοχίας της αστυνομίας Σάββας Σιαμούτης αναφέρθηκε στις ανακρίσεις που έγιναν στις 27 Απριλίου στον Τζιωνή και στις υποδείξεις σκηνών αλλά και την παραλαβή τεκμηρίων.

Live η δίκη: 

Αντεξετάζει την Δευτέρα στις 10:30 ο δικηγόρος του Τζιωνή - Τέλος της δίκης για σήμερα 

11:05 - Δικηγόρος Τζιωνή: «Αδύνατον να ξεκινήσω να αντεξετάζω τον μάρτυρα σήμερα, διότι προστέθηκε μεγάλη μαρτυρία». Διαφωνεί η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής

11:04 - Δεν υπήρξε υποκίνηση για να πει ο Τζιωνής συγκεκριμένα πράματα. Ο Τζιωνής με τα μάτια του δείχνει να συμφωνεί.

11:02 - Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ρωτά για την καταπίεση που φέρεται να δέχθηκε ο Τζιωνής με τον Σιαμούτη να απαντά «Τα λόγια αυτά τα είπε ο συνήγορος ή ο Τζιωνής; Αν καταπίεσα, να βγει ο Τζιωνής να το πει». Έντονος ο δικηγόρος του Τζιωνή για επίθεση προς το πρόσωπο του. Έτυχα σχολιασμού για την υπεπροστατευτικότητα μου στον Τζιωνή προσθέτει ο Σιαμούτης.

10:56 - Ο Σιαμούτης είπε στον Τζιωνή ότι δεν πίστευε ότι κατάφερε να μπει από το παράθυρο. Αλλά ο Τζιωνής του έδειξε με ακροβατικά. Έκαμε καβάτζιι τζιαι επαρπατούσε με το ένα χέρι! Μάλιστα τον βιντεογράφησα. Είχε ενέργεια ο Τζιωνής, έκαμε και σπαγγάτο!

10:49 - Ο Σιαμούτης είπε ότι μετέφεραν τον Τζιωνή σε ψυχίατρο η οποία δεν ανέφερε το οτιδήποτε για εξαρτήσεις. Υπάρχει η έκθεση της. Δημιούργημα της φαντασίας η εξάρτηση του Τζιωνή λέει ο μάρτυρας.

10:46 - Δεν μου έδειξε ότι ήταν στερημένος. Στην κατάθεση στις 3 Μαΐου, όμως, ο Τζιωνής είπε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης αναφέρει ο Σιαμούτης, αλλά δεν είπε ποτέ ότι ήταν εξαρτημένος, ήταν αρκετά καθαρός και επιμελημένος

10:42 - Ένσταση από τον δικηγόρο Τζιωνή σε ερώτηση από την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής αν ο Σιαμούτης διαπίστωσε ότι ο Τζιωνής ήταν σε κατάσταση στερητικού συνδρόμου

10:39 – Συνέχεια κατάθεσης, φεύγοντας από Σκιάθου 3, υπήρχε μια ανησυχία εκ μέρους του Τζιωνή. Ζήτησε να προστατεύσουν τον λευτέρη. Όπως φέρθηκες σ' εμένα, να φερθείς και στον Λευτέρη. Έν'καλό μωρό, ο Λευτέρης, ταλαιπωρημένο μωρό. Μετά τα τεκμήρια, συλλάβαμε Λευτέρη και τη Σάρα Ο Τζιωνής είχε αναφέρει ότι ψυχολογικά δεν ήταν καλά.

10:33 - Υπόδειξη του δικαστή στον Σολωμού για να ηρεμήσει και να μην διακοπεί ξανά η διαδικασία

Σιαμούτης: Το παντελόνι που βρισκόταν στον φούρνο είχε ίχνη αίματος στα γόνατα Τότε θυμήθηκα την αναφορά τζιωνή για τις μαλάξεις στον Χατζηγεωργίου Μάλιστα, εντοπίστηκαν γυαλιά τα οποία ο Σιαμούτης πίστευε ότι ήταν του Χατζηγεωργίου. Ο Τζιωνής δεν έδωσε απαντήσεις για τα γυαλιά.

10:10 - Διάλειμμα

10:04 - Ξέσπασμα του κατηγορούμενου Λευτέρη Σολωμού και κλάματα, «Πόσα ψέματα, ρε, έβαλες με στην φυλακή επειδή 'εν σε βοήθησα να κάμεις την ληστεία που έθελες; Ίντα αρφός είσαι». Ο Σιαμούτης είπε ότι ρώτησε τον Τζιωνή αν προσπάθησε να καταστρέψει τεκμήρια με την χλωρίνη απαντώντας πως δεν το έκαμε ο ίδιος, αλλά ο Σολωμού.

10:03 - Όταν ανοίχτηκε ο φούρνος, εντοπίστηκε η τσάντα. Όταν την άνοιξαν μύριζε έντονα χλωρίνη, επιχειρήθηκε η καταστροφή τεκμηρίων.

09:58 - Εντοπίστηκαν τα ρούχα, το μαχαίρι και γάντια. Αστυνομικός ανέβηκε στην φοινικιά και κατέβασε το μαχαίρι. Ήταν τεράστιο, με ανατρίχιασε, είπε ο Σιαμούτης. Δίκοπο με 19 πόντους λεπίδα, έφερε μια τρύπα στην λάμα του. Σκοπός της είναι να εισχωρεί αέρας στον πνεύμονα όταν το καρφώσεις στο σώμα κάποιου και το στρέψεις ελαφρώς.

09:50 - Σε δεύτερη κατάθεση ο Τζιωνής είπε ότι ενέπλεξε τους Χαραλάμπους επειδή είχαν διαφορές μεταξύ τους. Τότε είχε δώσει ως φονιά τον Χατζηξενοφώντος, αναφέροντάς τον ως Χατζή.

09:45 - Τα παπούτσια του τα πήρε ο Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος τον απειλούσε με το όπλο κατά την διαδρομή για το σπίτι. Για να τα αφήσει στην σκηνή, ώστε να τον ενοχοποιήσει Το ίδιο έγινε και με το σπαθί. τα αδέρφια Χαραλάμπους πήγαν για την διάρρηξη, αλλά ο ίδιος έμεινε στο όχημα.  Ο κατηγορούμενος είπε ότι άκουσε κραυγές γυναίκας και έτρεξε στο σπίτι όπου είδε τον ένα να μαχαιρώνει τον Χατζηγεωργίου. Είπε ότι πάλεψε με τον Ηλία, ο οποίος τον κτύπησε στην πλάτη με το πίσω μέρος του μαχαιριού, και ότι προσπάθησε να κάμει μαλάξεις στον Χατζηγεωργίου. Μετά έτρεξε και βρήκε τον 15χρονο στο δωμάτιο του και του είπε να μην φοβάται και ότι δεν θα του έκανε κακό διότι έχει και ο ίδιος έναν γιο.

09:40 - Οι εξετάσεις της έδειξαν ότι κυκλοφορούσε στο σπίτι με καλτσάκια τα καλτσάκια βρέθηκαν στην Σκιάθου 3. Υπήρξε ταύτιση DNA του Τζιωνή με το σπαθί. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τζιωνή τα αδέρφια Χαραλάμπους ζήτησαν από τον ίδιο να τους υποδείξει σπίτια για να τα διαρρήξουν, βάζοντας του ένα πιστόλι στο κεφάλι.

09:35 - Μετά την αναγνώριση, ο Τζιωνής ενημερώθηκε και απάντησε εντάξει. Ο Τζιωνής είπε ότι ένιωσε πως ο 15χρονος τον αναγνώρισε. Είπε ότι τον είδε στα μάτια. Δεν μπορούσε οποιοσδήποτε να πιστέψει ότι ο Τζιωνής δεν βρισκόταν στο σπίτι, μετά την αναγνώριση Ο υπαστυνόμος Γιώργος Θεμιστοκλέους γνωρίζει την οικογένεια του Τζιωνή είπε στον τζιωνή, τα παπούτσια σου πώς βρέθηκαν στην οικία, ο Τζιωνής είπε ότι του τα πήγε ο Ηλίας Χαραλάμπους για να τον μπλέξει στον φόνο. Μετά ο Τζιωνής άρχισε να ενοχοποιεί τον εαυτό του ενώ αρχικά απάντησε ότι δεν ήθελε δικηγόρο.

09:33- Ο Τζιωνής συνάντησε τον 15χρονο στο δωμάτιο και του ανέφερε ότι σκότωσε τους γονείς του.

09:32 - Σιαμούτης: στις 27/4 ανέλαβα καθήκον στο Συνεδριακό κέντρο στις 7. Παραλάβαμε τον Τζιωνή από τα κρατητήρια Αγίου δομετίου με αστυνομικό όχημα στις 9. Ο 15χρονος αναγνώρισε τον Τζιωνή ως άτομο που βρισκόταν στο σπίτι. Ήταν το άτομο που άρπαξε τον 15χρονο. Ένσταση από δικηγόρο Τζιωνή η οποία απορρίπτεται.

08:57 - Ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης θα συνεχίσει την κατάθεση του, ενώ είναι προγραμματισμένο να αντεξεταστεί που τον δικηγόρο του Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X