ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρές καταγγελίες κατά Δικαστή Επαρχιακού Δικαστηρίου

Εμπλοκή σε «στημένη, μολυσμένη και ανέντιμη διαδικασία»

Οδηγίες στην Αστυνομία έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, για διερεύνηση ισχυρισμών εναντίον Δικαστή Επαρχιακού Δικαστηρίου, εναντίον του οποίου είχαν προκύψει καταγγελίες και πριν από έναν χρόνο, περίπου.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο εν λόγω Δικαστής καταγγέλθηκε ότι εμπλέκεται σε κατ' ισχυρισμό «στημένη, μολυσμένη και ανέντιμη διαδικασία».


Κύπρος: Επείγουσα κλήση και δύσκολη γέννα για πλήρωμα ασθενοφόρου


Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2018 αναφέρει τα πιο κάτω:

«Περιήλθε σε γνώση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον Δικαστή Επαρχιακού Δικαστηρίου, ύστερα από καταγγελία για συμμετοχή του σε κατ΄ ισχυρισμόν «στημένη, μολυσμένη και ανέντιμη διαδικασία».


Κύπρος: Επείγουσα κλήση και δύσκολη γέννα για πλήρωμα ασθενοφόρου


Ήδη προ καιρού – σχετική ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στον τύπο μάλιστα δόθηκε στις 12.12.2017 – το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε σχετικές καταγγελίες των παραπονούμενων εναντίον του εν λόγω Δικαστή και έκρινε, υπό το φως των τότε ενώπιον του στοιχείων και δεδομένων, ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για λήψη μέτρων εναντίον του, ιδιαιτέρως λόγω του ότι ζητήματα μεροληψίας που ηγέρθηκαν κατ’ έφεση, όπως τέθηκαν από τους τότε συνηγόρους τους, αποφασίστηκαν και απορρίφθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο (Πολιτική Έφεση Αρ. Ε93/16). Επίσης άλλα ζητήματα που αφορούν στη διαφορά των διαδίκων και τη δικαστική διαδικασία, αποτελούν αντικείμενο σχετικής έφεσης, η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οπότε και δεν ενδείκνυται οποιοδήποτε σχόλιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα επανέλθει επί του θέματος ανάλογα με τις εξελίξεις.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση