ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βούϊξαν» τα κατεχόμενα από την επίθεση στο κέντρο της Λευκωσίας

Μεθυσμένος όρμηξε σε γυναίκα για να την βιάσει

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην τ/κ κοινότητα η ανάρτηση γνωστής τ/κ ακτιβίστριας – δικηγόρου, Λαντέν Ασίλζαντε για την άσεμνη επίθεση που δέχθηκε προχθές το βράδυ η φίλη της με την οποία ήταν μαζί έξω από το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ, στο κέντρο της Λευκωσίας, από έναν άνδρα μεθυσμένο.

Η αφήγηση από τον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook της Ασίλζαντε είναι πρωτοσέλιδο σήμερα στην Αφρίκα ενώ και οι εφημερίδες Χαβαντίς και Κίπρις αναφέρονται στο περιστατικό, το οποίο έγινε μετά το τέλος της προβολής ταινίας για τα δικαιώματα του παιδιού στο πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ και αφού είχαν πάει στο χώρο στάθμευσης για να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Η νεαρή Τ/κ δικηγόρος γράφει ότι αφού είδε τον άγνωστο αυτό άντρα να επιτίθεται στη φίλη της από πίσω και να προσπαθεί να της δέσει τα χέρια, του επιτέθηκε η ίδια και τον ακινητοποίησε και του φώναζε στο πρόσωπο ποιος νομίζει ότι είναι, εάν θεωρεί ότι εδώ είναι «το χάνι του Πίνγκου» και εάν οι γυναίκες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Όπως η ίδια γράφει, αργότερα στους «αστυνομικούς» ο ίδιος ο θύτης είπε ότι δουλεύει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και με 256 αλκοόλη γυρνά στους δρόμους επιτιθέμενος στις γυναίκες. «Είμαι ένας σιχαμένος, είμαι από τα Άδανα», φέρεται να είπε ο μεθυσμένος Ιμπραχίμ Σιεκέρ.


Υπόθεση απαγωγής: Προκαλεί εντύπωση πόσο ψύχραιμος ήταν ο 35χρονος


Η Χαβαντίς γράφει ότι οδηγήθηκε ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» Λευκωσίας που όρισε εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την δίκη αλλά κανείς δεν πλήρωσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ΤΛ, ούτε και την εγγύηση που απαιτούνταν από δύο πολίτες του ψευδοκράτους από 50.000 ΤΛ έκαστος. Έτσι, γράφει η Χαβαντίς, ο 50χρονος Σιεκέρ θα παραμείνει στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Κίπρις επισημαίνει ότι το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, «επανάσταση», στην κοινωνία, παρατηρώντας ότι οι δύο γυναίκες είχαν φύγει από μια εκδήλωση για την προστασία και την προφύλαξη των παιδιών από προσπάθειες άσεμνων επιθέσεων και έπεσαν οι ίδιες θύματα άσεμνης επίθεσης.


Ποιες οι κατηγορίες για τον 35χρονο απαγωγέα


Σε σημερινό άρθρο με τίτλο «Ασφάλεια και εγγυήσεις» ο γνωστός τ/κ αρθρογράφος, Σερχάτ Ιντσιρλί αναφέρεται στο περιστατικό και περιγράφει τον φόβο που επικρατεί όταν κάποιος περπατά νύχτα στους δρόμους της Λευκωσίας ή της Κερύνειας και παρκάρει μακριά από το μέρος που θέλει να πάει. Σημειώνει δε ότι μπορεί ο κ. Ακιντζί να θέσει το θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων και να πρέπει ο στρατός να αυξηθεί, αλλά το πρόβλημα ασφάλειας στον κόσμο δεν θα επιλυθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση