ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου 49χρονου: Παραβίασαν και τους άγραφους νόμους της νύχτας

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η αιτία πίσω από την απόπειρα

Στέλλα Μάρκου

Οι διωκτικές αρχές συγκεντρώνουν τα κομμάτια για να στήσουν το παζλ της νέας εγκληματικής ενέργειας σε μια από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους της πρωτεύουσας, τη λεωφόρο Λάρνακος, με στόχο 49χρονο, φίλο του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου, στη λεωφόρο Λάρνακος στην Αγλαντζιά, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος 49χρονου στο οποίο επέβαιναν και τα δύο παιδιά του, ο 17χρονος γιος του και η 15χρονη κόρη του. Ο 49χρονος πυροβολήθηκε, όταν στάθμευσε σε περίπτερο, τη στιγμή που ο γιος του κατευθυνόταν σε αυτό. Οι σφαίρες, ωστόσο, βρήκαν στόχο τον ανεμοθώρακα του οχήματος. Στη συνέχεια και αφού ο 49χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο ρίχθηκε και ο δεύτερος πυροβολισμός, ο οποίος βρήκε το παράθυρο του συνοδηγού, στη θέση που καθόταν ο 17χρονος, ο οποίος μετά τον πρώτο πυροβολισμό είχε μπει στο όχημα του πατέρα του.

Οι αστυνομικές αρχές σημειώνουν πως διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, με τους ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση να εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίσουν χρήσιμα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους διάφορα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται καταλλήλως.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα οι δράστες πυροβόλησαν τον 49χρονο από κοντινή απόσταση, χωρίς να είναι σίγουρο ακόμη αν του είχαν στήσει καρτέρι και για πόσο χρόνο τον παρακολουθούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο 49χρονος αρνείται να καταθέσει στους αστυνομικούς ανακριτές, με την κατάθεσή του να θεωρείται κομβικής σημασίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως καλά γνώστες της κατάστασης θεωρούν επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση σε κομβικά σημεία του νησιού τής αστυνόμευσης με περισσότερα μέλη της δύναμης που θα είναι εκπαιδευμένα για τέτοιες επιχειρήσεις.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ο 49χρονος στόχος, όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή της απόπειρας εναντίον του, είναι πρόσωπο καλά γνωστό στις Αρχές, αφού κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει την Αστυνομία για διάφορες σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και για ναρκωτικά. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του 24news πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Παραβίαση του άγραφου νόμου

Το γεγονός πως οι δράστες παραβίασαν τον άγραφο νόμο που θέλει τα παιδιά να μένουν μακριά από οποιαδήποτε «ξεκαθαρίσματα» τρομάζει, αφού στην προκειμένη μόνο από τύχη ο 17χρονος δεν ήταν το θύμα της επίθεσης.

Καλά ενημερωμένες πηγές τόνισαν πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το χτύπημα των δραστών, αφού δεν υπολόγισαν ούτε τα ανήλικα παιδιά του 49χρονου ούτε και τους πολίτες που διακινούνταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Όπως σημειώνουν τίποτα δεν θα σταματούσε τους δράστες και φανερώνει πόσο αδίστακτοι είναι.

Και αυτό το χτύπημα προβληματίζει τις αρχές που φοβούνται πως τα «χτυπήματα» ανάμεσα στους ανθρώπους της νύκτας δεν θα σταματήσουν. Υπενθυμίζουμε πως ανάλογη θρασεία επίθεση, εν μέση όδω είχε συμβεί το πρωί της Δευτέρας (30 Οκτωβρίου 2023) στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, ενός πολυσύχναστου δρόμου έξω από γνωστό καφεστιατόριο με θύμα τον Θανάση Καλογερόπουλο.

Φωτογραφία από το σημείο της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλο

Φίλος του Μαυρομιχάλη ο 49χρονος

Ένα ακόμα στοιχείο που μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι και η σχέση του 49χρονου με τον δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη στις 31 Οκτωβρίου 2023, με τον οποίο υπήρξαν στενοί φίλοι. Θυμίζουμε πως η δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστός ως «Αλεξούι», σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2023, όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Λευκωσία, στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ελάχιστα, πράγμα που δυσκολεύει τις αρχές να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Φωτογραφία από τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση