ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου Ροδοθέου: «Έχει φθαρεί η μνήμη μου... δεν θυμάμαι»

Έκανε πίσω ο βασικός μάρτυρας για την υπόθεση - Κατηγορούμενος ο Σήφης

24news team

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφης» σχετικά με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/11/18) σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Στην σημερινή διαδικασία, παρουσιάστηκε ο βασικός μάρτυρας, ηλικίας 31 ετών, για την υπόθεση, ο οποίος κλήθηκε από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής για να καταθέσει.

Ωστόσο, ο μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου είπε: «Έχω να δηλώσω ότι έχω στείλει επιστολή και δεν προτίθεμαι να καταθέσω για την υπόθεση». Τότε, τον λόγο, πήρε η Κατηγορούσα Αρχή ρωτώντας τον μάρτυρα τους λόγους που δεν θα καταθέσει με τον ίδιο να λέει: «Έχει φθαρεί η μνήμη μου, δεν θυμάμαι τα γεγονότα».

Μετά και την πιο πάνω εξέλιξη, η Κατηγορούσα Αρχή, ζήτησε χρόνο μέχρι την Δευτέρα (25/9), για να τοποθετηθεί για τη συνέχεια της δίκης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του «Σήφη» σημείωσε ότι τη Δευτέρα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις αφού ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει την ποινή του για άλλη υπόθεση.

Η ποινή στον βασικό μάρτυρα

Τον Μαίο του 2019 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο, τον 31χρονο, μετά από δική του παραδοχή, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν τα αδικήματα κατοχής και προμήθειας 14 κιλών κάνναβης και 3 κιλών κοκαΐνης, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Η υπόθεση των ναρκωτικών έφερε ντόμινο εξελίξεων, αφού στην συνέχεια, ο μάρτυρας, ενέπλεξε για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου τρία πρόσωπα.

Σημείωνεται πως ο 31χρονος, εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της Αστυνομίας, ωστόσο κατά τη φετινή χρονιά, αφέθηκε ελέυθερος με αναστολή της ποινής του.

17 χρόνια σε δύο πρόσωπα

Θυμίζουμε πως για την εγκληματική ενέργεια καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τους Dydi Rudolf και Adam Abouramadan, στους οποίους το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 χρόνια.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν αυτής της απόπειρας φόνου, κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών.

Το χρονικό της απόπειρας

Στόχος αγνώστων έγινε το βράδυ της Δευτέρας (26/11/2018) ο Νίκος Ροδοθέου, εναντίον του οποίου άνοιξαν πυρ, σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας. 

Η απόπειρα σημειώθηκε στην περιοχή του Hilton, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα έριξαν πέντε πυροβολισμούς κατά αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ροδοθέου, οποίος από τα πυρά των δραστών δεν τραυματίστηκε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση