ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατίναξαν το όχημα της εξαφανισμένης Μαρίας Κακογιάννη

Ένας ύποπτος για την υπόθεση

24news team

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εμπρησμού οχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 2:55 τα ξημερώματα της Τρίτης (25/4), στη Λεμεσό, αφού αυτό, ανήκει στην Μαρία Κακογιάννη που εξαφανίστηκε το 2012 και έκτοτε αγνοείται.

Το εν λόγω όχημα, χρησιμοποιούσε η 78χρονη μητέρα της Μαρίας ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το αυτοκίνητο όταν σημειώθηκε η έκρηξη ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της.

Από τις έρευνες εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, χαμηλής ισχύος ενώ από την έκρηξη, σημειώθηκαν ζημιές τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και σε τζάμια της πόρτας της κύριας εισόδου της κατοικίας.

Τι ανάφερε η 78χρονη

Η 78χρονη, αν και αρχικά στην κατάθεσή της στους ανακριτές ανάφερε πως δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε πρόσωπο, στην πορεία άλλαξε πλεύση κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο με το οποίο έχει οικονομικές διαφορές. Σημειώνεται πως δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. 

Όπως πληροφορείται το 24news, οι Αρχές θεωρούν ότι δεν σχετίζεται ο εμπρησμός του οχήματος με την υπόθεση εξαφάνιση της Κακογιάννη.

Η εξαφάνιση της Μαρίας Κακογιάννη

Η 39χρονη τότε Μαρία εξαφανίστηκε από την οικία της στη Λεμεσό στις 11 Απριλίου. Δύο μέρες μετά την εξαφάνισή της το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε σε ερημική περιοχή του Lady’s Mile.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί τόσο της διεύθυνσης Λεμεσού όσο και της Αστυνομίας των Βάσεων, χρησιμοποιήθηκαν ανιχνευτικοί σκύλοι, η Λιμενική Αστυνομία, δύτες αλλά και δύο ελικόπτερα. Η εξαφάνιση της Μαρίας συγκλόνισε το Παγκύπριο, με δεκάδες εθελοντές να «χτενίζουν» την περιοχή του Lady’s Mile. Ωστόσο οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο και παρέδωσε στις αρχές ο σύζυγός της. Μετά από εξέταση ειδικών, επιβεβαιώθηκε ο γραφικός χαρακτήρας της Μαρίας, με δικαστική γραφολόγο να επισημαίνει πως το σημείωμα γράφτηκε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση, πιθανότατα και απειλή.

Μέχρι την Νικολούλη η μητέρα της:

Λίγους μήνες αργότερα, αφότου εξαφανίστηκε η Μαρία και οι έρευνες των Αρχών δεν έφερναν αποτέλεσμα, η μητέρα της Μαρίας αποφάσισε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσει την κόρη της.

*Απόσπασμα από την εκπομπή «Φως στο τούνελ»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Μαρία Κακογιάννη, 39 χρόνων, από τη Λεμεσό, απουσιάζει από την οικία της από τις 11 Απριλίου του 2012. Η 39χρονη περιγράφεται ως ύψους 1.72 εκ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανόξανθα σγουρά μαλλιά και κατά την ώρα της αναχώρησής του, φορούσε τζιν παντελόνι και ζακέτα χρώματος γκρι. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση