ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλωνίζει ο χουλιγκανισμός εν μέσω... αυστηρών μέτρων!

Η οπαδική βία για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί

24news team

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιανουαρίου, στο στάδιο «Άλφαμεγα» στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού αγώνα για την φάση των «16» του κυπέλλου, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τους αρμόδιους φορείς. Πολιτική ηγεσία, Κυπριακή Ομοσπονδία και Αστυνομία έχασαν το στοίχημα με τους χούλιγκαν. Η οπαδική βία για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί και ένα ολόκληρο κράτος μοιάζει ανίκανο να την σταματήσει.

Τους τράβηξε το αυτί ο Χριστοδουλίδης - Διεκόπη το παιχνίδι

Μετά την παρέμβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης αποφασίστηκε η μη έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Προεδρικό, αφού σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ακολούθως ο κ. Μάριος Χαρτσιώτης μίλησε τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο αστυνομικό του αγώνα, υποβάλλοντας ευθέως το ερώτημα, εάν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, μετά από τα όσα προηγήθηκαν δέκα περίπου λεπτά πριν την έναρξη. Σύμφωνα με το Προεδρικό, ο αστυνομικός απάντησε «όχι» και ο υπουργός του έδωσε οδηγίες να επικοινωνήσει με τον διαιτητή για να του το αναφέρει. Εκείνος με τη σειρά του αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης.

Μόλις την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα με σκοπό, όπως τονίστηκε, την πάταξη της οπαδικής βίας:

- Ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης των αγώνων και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων όλων των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους από την Αστυνομία. Προς τούτο η Αστυνομία θα έχει την δυνατότητα σε συγκεκριμένους αγώνες να καθορίζει τον χρόνο προσέλευσης των φιλάθλων.

- Εξέταση της λειτουργίας των Συνδέσμων Φιλάθλων παγκύπρια και έκδοση διαταγμάτων κλεισίματος εκεί και όπου απαιτείται.

- Στις περιπτώσεις όπου προκύπτει θέμα ασφαλούς διεξαγωγής ή συνέχισης του αγώνα, η Αστυνομία θα εφαρμόζει τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και θα εισηγείται την μη διεξαγωγή ή την διακοπή του.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αργότερα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Ανταλλαγή «πυρών» έξω από το στάδιο, ντου οπαδών εντός αγωνιστικού χώρου, κροτίδες και φωτοβολίδες στις κερκίδες που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πετροπόλεμος και φωτοβολίδες εκτός σταδίου

Σκηνικό πολέμου έστησαν οι χούλιγκανς εκτός σταδίου, οι οποίοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους αφού μία ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας έριχναν εκατέρωθεν πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες και αλλά επικίνδυνα αντικείμενα.

Τα πράγμάτα ηρέμησαν με την επέμβαση της αστυνομικής δύναμης ενώ έξω από στάδιο επιστρατεύτηκε και το αντιοχλαγωγικό όχημα «Αίαντας».

Ντου και χάος

Η αποκορύφωση της αλητείας ήταν λίγα μόλις λεπτά πριν την σέντρα του ποδοσφαιρικού αγώνα. Οπαδοί της ΑΕΛ μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο ρίχνοντας μάλιστα και φωτοβολίδες προς τις κερκίδες όπου ήταν οι οπαδοί του Απόλλωνα.

Χαρακτηριστική είναι και η πιο κάτω εικόνα που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός που δείχνει φωτοβολίδα να καταλήγει δίπλα από μικρά παιδιά και να ζουν τον απόλυτο τρόμο.

Ακολούθως οι οπαδοί του Απόλλωνα αντέδρασαν μπουκάροντας και αυτοί εντός γηπέδου με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν για τα καλά.

Εν συνεχεία, μέλη της αστυνομικήςδύναμης εισήλθε εντός του σταδίου αναγκάζοντας τους οπαδούς και των δύο ομάδων να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά την απομάκρυνση των οπαδών από το γήπεδο τα μέλη της αστυνομικής δύναμης παρατάχθηκαν μπροστά από τις δύο κερκίδες των δύο οργανωμένω οπαδών μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του αγώνα.

Εν τέλει μετά από σύσκεψη ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του.

Ντροπή προκαλούν οι εικόνες που για άλλη μια φορά είδαμε. Οι χούλιγκαν αλώνισαν ξανά, οι μαινόμενοι οπαδοί αμαύρωσαν ξανά τον αθλητισμό εν μέσω μέτρων και κανείς δεν στάθηκε εμπόδιο τους. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση