ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα που οργανώνεται την Παρασκευή στα Βαλκάνια, κινείται νοτιοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό και σε βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ασθενείς, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά τοπικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα θα καταστεί στα δυτικά και στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει τοπικά λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα και από τα δυτικά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να σταματούν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση