ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερωτικές φαντασιώσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρέπει να τις μοιραστείτε με τον σύντροφο σας;

must.com.cy

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι του σεξουαλικού παιχνιδιού, προσδίδοντας διέγερση και ενισχύοντας την ηδονή. Μέσα από αυτές, ένα άτομο αισθάνεται ελεύθερο να ξεπεράσει τα όρια της πραγματικότητας και να «ταξιδέψει» με τη φαντασία του, βιώνοντας ερωτικές σκηνές που δημιουργεί μόνο του, προσαρμόζοντάς τες στα προσωπικά του γούστα.

Παρόλο που αυτές οι φαντασιώσεις είναι φυσιολογικό κομμάτι της σεξουαλικότητας, κάποιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να τις αποδεχτούν. Μπορεί να νιώθουν ενοχές ή ντροπή και να φοβούνται να τις μοιραστούν με τους συντρόφους τους, από φόβο της κριτικής ή της αλλαγής της εικόνας τους στα μάτια του ερωτικού τους συντρόφου. Η αντίδραση αυτή εξαρτάται από το επίπεδο ενδιαφέροντος και ανοχής που υπάρχει στη σχέση, καθώς και από την προσωπικότητα κάθε ατόμου.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αποτελούν φυσιολογικό και υγιές στοιχείο της σεξουαλικότητας και ότι η έλλειψή τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανοποίηση στο σεξ.

Σε κάθε περίπτωση, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αποτελούν προϊόν της δημιουργικότητας του ανθρώπου και εκδηλώνονται στον πιο προσωπικό και ασφαλές του χώρο - το μυαλό του. Κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει τις σκέψεις και τις φαντασιώσεις του κάθε ατόμου. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εξερευνήσει τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις και να εκφράσει τη σεξουαλικότητά του όπως τον ευχαριστεί και τον ικανοποιεί.

Διαβάστε την συνέχεια στο must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχέσεις: Τελευταία Ενημέρωση