ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
15° Λευκωσία,
24 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ποιοι είναι οι καλοπληρωμένοι άνθρωποι που αποφασίζουν αν το post πρέπει να κατέβει από το Facebook;

Με τον πρωινό καφέ τους βλέπουν εικόνες με αυτοκτονίες και βιασμούς βρεφών και έχουν 10 δεύτερα να δράσουν

Το άνοιγμα του προφίλ μας στο Facebook σχεδόν έχει αντικαταστήσει τις πιο πολυφορεμένες πρωινές μας συνήθειες. Πολλές φορές πατάμε το sign in πριν καν πλύνουμε τα δόντια μας ή φτιάξουμε τον πρώτο μας καφέ. Όταν λοιπόν κάνουμε το πρώτο μας λογκάρισμα βλέπουμε στον «τοίχο» μας τα νέα της μέρας, φωτογραφίες φίλων, παραλίες και άλλα όμορφα.

Φανταστείτε ωστόσο το πρώτο σερφάρισμα να αποτελούταν από βίντεο με αποκεφαλισμούς ανθρώπων, βιασμούς βρεφών, κανιβαλισμούς ή αυτοκτονίες. Ναι φαντάζει αδύνατο αλλά φαίνεται πως κάπως έτσι θα ήταν το Facebook, αν δεν υπήρχαν καθημερινά στις θέσεις τους οι επιμελητές περιεχομένου – ένα επάγγελμα που γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχής και έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα.

Οι χιλιάδες των κακοπληρωμένων επιμελητών

Σε άρθρο της εφημερίδας Guardian, αναφέρεται πως περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι κάνουν πλέον τη δουλειά του επιμελητή περιεχομένου μόνο για το Facebook. Αν και το Facebook έχει τη δική του μικρή εσωτερική ομάδα επιμελητών, οι περισσότεροι εργάζονται για υπεργολάβους, σε κόμβους σε όλο τον κόσμο, όμως δεν αποκαλύπτεται ο ακριβής αριθμός τους ούτε οι τοποθεσίες όπου εργάζονται.

Η ευθύνη τους είναι να επεξεργάζονται τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες και να κρίνουν αν μπορούν να ανέβουν σύμφωνα με την πολιτική του δημοφιλούς σόσιαλ μίντια ή όχι. Υπάρχουν εκατοντάδες εγχειρίδια σύμφωνα με τα οποία δίνονται οι γραμμές για ζητήματα όπως η βία, το μίσος, η τρομοκρατία, η πορνογραφία, ο ρατσισμός, οι αυτοτραυματισμοί

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε τις δηλώσεις μία ανώνυμης πηγής που εργάζεται στον κολοσσό η οποία σχολίασε: «Το Facebook δεν μπορεί να ελέγξει πλέον το περιεχόμενό του, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, εξαιρετικά γρήγορα». Οι εργαζόμενοι εξομολογούνται πως ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που συχνά η κρίσιμη απόφαση για το πώς να διαχειριστούν ένα αμφιλεγόμενο ποστ μπορεί να πρέπει να ληφθεί σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Ένας εργαζόμενος που επιμελούταν ποστ σχετικά με τρομοκρατία σχολιάζει: «Ήμασταν κακοπληρωμένοι και εξαιρετικά υποτιμημένοι. Εγώ πληρωνόμουν με 15 δολάρια την ώρα. Κάθε μέρα αναγκαζόμασταν να επισκεπτόμαστε ψυχολόγο. Κάποιοι δεν κοιμούνταν τα βράδια». Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι επιπτώσεις τού να παρακολουθείς τόσο ακραίες εικόνες, είτε πρόκειται για βίαιες τρομοκρατικές πράξεις είτε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, μπορεί να είναι τεράστιες.

Πηγή:newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
 |  TECH
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  TECH