ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Νέο σκάνδαλο προκύπτει με το facebook;

Άλλη μια εταιρεία φέρεται να εμπλέκεται με τα προσωπικά δεδομένα

Μετά την Cambridge Analytica και μια καναδική εταιρεία πολιτικών συμβούλων, με την ονομασία AggregatelQ φέρεται να είχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Υπό το βάρος της κατακραυγής μετά το σκάνδαλο των τελευταίων εβδομάδων, το Facebook ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή της καναδικής εταιρείας από την πλατφόρμα του.

Η AggregatelQ φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα μέσω μιας τρίτης εταιρείας με την οποία συνδεόταν με την Cambridge Analytica . Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η AggregatelQ συνδέεται και συνεργάζεται με τη Strategic Communication Laboratories (SLC), η οποία είναι μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica.

Στην ανακοίνωση του Facebook τονίζεται ότι οι καταγγελίες ερευνώνται σε συνεργασία με τις αρχές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία παραδέχεται πλέον ότι το σκάνδαλο άγγιξε πάνω από 80 εκατ. ανθρώπους, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι από την όλη ιστορία έχουν επηρεαστεί με κάποιο τρόπο και περί τα 27 εκατ. Ευρωπαίοι. Η Κομισιόν θα παρουσιάσει τον άλλο μήνα νέα οδηγία για ο Facebook, ενώ ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ πρόκειται να καταθέσει στο Κογκρέσο μετά το θόρυβο που προκάλεσε το σκάνδαλο.

Πηγή: news247.gr

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Περισσότερος χρόνος για διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια
 |  TECH
X