ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

«Fake news», οι λύσεις σε ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής (Vid)

Στο πρώτο του είδους, συνέδριο, στην Κύπρο

Οι ψεύτικες ειδήσεις, γνωστές με τον όρο «fake news», απασχολούν σε μεγάλο βαθμό και την Κύπρο, πλέον, με την ραγδαία εξάπλωση της χρήσης των social media, να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Κομισιόν αποφάσισε να επέμβει, ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Την Τετάρτη, 25 Απριλίου, η Κομισιόν υιοθέτησε κώδικα ορθών πρακτικών για την παραπληροφόρηση, που αφορά όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Επίσης, προτείνει την ενίσχυση της παιδείας, ως προς την χρήση των social media, καθώς και ένα ανεξάρτητο δίκτυο ελεγκτών και εργαλείων, προς όφελος της ποιοτικής δημοσιογραφίας.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, διοργανώνεται στις 21 Ιουνίου, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στην Λευκωσία, το συνέδριο «Cyprus in the Digital Agenda», με ομιλητές τους Μαργαρίτη Σχοινά, διευθυντή Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Φέτος τα θέματα του συνεδρίου είναι:
- Electrification and Autonomous Driving. Car as the New Device.
- Deep Data and Ad Exchange. Ads in Multiple Screens
- Why Content is Still King
- Solar energy. Can Cyprus be in the Front Run?

Μέγας χορηγός του συνεδρίου, «Cyprus in the Digital Agenda», είναι η ΜΤΝ. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τουρισμού και του «Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου».

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X