ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Facebook: Χακαρίστηκαν 14 εκατομμύρια λογαριασμοί

Νέο πλήγμα για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Νέο κτύπημα κατά του Facebook κατάφεραν χάκερ, αποκτώντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 14 εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλέστερου, ίσως, μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το NBC News.

Η νέα κυβερνοεπίθεση έγινε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μέσο, ενημερώνοντας, μάλιστα, τους χρήστες του ότι μπορούν να διαπιστώσουν εάν αποτελούν θύματα της επίθεσης, με την online επίσκεψή τους στο Facebook Help Center.

Το Facebook αποκάλυψε πριν από δύο βδομάδες ότι ένα ελάττωμα στο χαρακτηριστικό «view as», επέτρεψε σε χάκερς να αναλάβουν τα προφίλ χρηστών, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια. Ωστόσο, ο ο αριθμός αυτός, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με την σημερινή επίθεση, το δημοσίευμα του NBC αναφέρει ότι το Facebook διευκρίνισε ότι οι χάκερς πέτυχαν πρόσβαση σε πληροφορίες 14 εκατομμυρίων χρηστών, που αφορούν μεταξύ άλλων, στα εξής: username, φύλο, τοποθεσία/γλώσσα, οικογενειακή κατάσταση, θρήσκευμα, πόλη, ημερομηνία γέννησης, τύποι ηλεκτρονικών συσκευών με τις οποίες οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο facebook, εκπαίδευση, εργασία, τα τελευταία 10 μέρη στα οποία έκαναν check-in ή έγιναν tag, ιστοσελίδα, άτομα και σελίδες που ακολουθούν και οι 15 τελευταίες τους αναζητήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Περισσότερος χρόνος για διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια
 |  TECH
X