ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην μπαταρία ρίχνει την ευθύνη για τις εκρήξεις κινητών η Samsung

Σε ελαττωματικές μπαταρίες που προκάλεσαν υπερθέρμανση και ανάφλεξη απέδωσε η Samsung το πρόβλημα με τα Galaxy Note 7. Το πρόβλημα, τόνισε η εταιρεία, δεν ήταν ούτε στο λογισμικό ούτε στο hardware αλλά μόνο στις μπαταρίες.

Η ανάκληση των εν λόγω κινητών, σύμφωνα με το Reuters, εκτιμάται πως κόστισε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια και προκάλεσε μεγάλη ζημία στη φήμη της εταιρείας.

Οι ερευνητές, τόσο αυτοί της εταιρείας όσο και ανεξάρτητοι, «κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μπαταρίες ήταν η αιτία των περιστατικών με Note 7» ανέφερε η Samsung σε ανακοίνωσή της. Λάθη τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή επηρέασαν μπαταρίες δύο προμηθευτών της.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα προβλήματα επικεντρώνονταν στο ανεπαρκές υλικό μόνωσης μέσα στις μπαταρίες και τον σχεδιασμό που δεν άφηνε επαρκή χώρο για την ασφαλή τοποθέτηση των ηλεκτροδίων. Η Samsung ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία να αναγνωρίσει και να τακτοποιήσει τα προβλήματα στις μπαταρίες.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε πως έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή πρακτικών προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περιστατικά αυτοανάφλεξης στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας της.

Αναφορικά με την εμπορική προώθηση του Galaxy S8, άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα καθυστερήσει προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλειά του.

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X