ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απώλειες 3 δις για τη Samsung λόγω του Galaxy Note 7

Η Samsung Electronics Co Ltd ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει απώλειες περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα λειτουργικά της κέρδη, για τα επόμενα δύο τρίμηνα, εξαιτίας της απόσυρσης του έξυπνου κινητού Galaxy Note 7.

Οι ενέργειες που έγιναν για να «σωθεί» το συγκεκριμένο μοντέλο απέβησαν τελικά άκαρπες μετά και τα τελευταία περιστατικά ανάφλεξης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να δώσει εντολή να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής και ζήτησε από όσους τα έχουν αγοράσει να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αναφορά ότι προ ημερών είχε εκκενωθεί επιβατηγό αεροσκάφος αμερικανικής εταιρείας επειδή ένα Galaxy Note7 που είχε πρόσφατα αντικατασταθεί έβγαζε καπνό. Παράλληλα κανονιστικές αρχές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν απευθύνει νέες προειδοποιήσεις προς τη Samsung.

Το νέο Galaxy Note7 που είχε κυκλοφορήσει μόλις τον Αύγουστο αποτελούσε τη ναυαρχίδα των κινητών τηλεφώνων της Samsung και ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του νέου iPhone7. Πλέον η εταιρεία θα αναγκαστεί να βασιστεί σε υπάρχοντα μοντέλα όπως το Galaxy S7 Edge το οποίο έχει ελαφρώς μικρότερη οθόνη αλλά και είναι ελαφρώς φθηνότερο.

Η εγκατάλειψη του έξυπνου κινητού Galaxy Note 7 από τη Samsung εξαιτίας των προβλημάτων ασφαλούς χρήσης του, εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών έξυπνων κινητών , προκειμένου να κερδίσουν εμπορικά και οικονομικά από το κενό που αφήνει η απόσυρση του αναφερόμενου κινητού.

Οι καταναλωτές τείνουν να επιλέγουν μεταξύ του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple και του Android της Google, με την LG Electronics και την Alphabet Inc, σε προνομιακή θέση για να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση, καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν να προσφέρουν νέες συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων στην αγορά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το hardware είναι δύσκολο ν' αλλάξει τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τονίζοντας τη στροφή των καταναλωτών προς το λειτουργικό σύστημα Android.

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X