ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα iPhone 7 και Samsung Galaxy S7 δοκιμάζονται κάτω από το νερό

Η πρώτη αδιάβροχη συσκευή της Apple είναι γεγονός και πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι τα iPhone δεν θα μπορούσαν να μείνουν άλλο πίσω από τον ανταγωνισμό, καθώς η Samsung είχε ήδη λανσάρει αδιάβροχα μοντέλα.

Η πιστοποίηση IP67 στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus υπόσχεται ότι μπορούν να αντέξουν για μισή ώρα κάτω από 1 μέτρο νερό. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό όχι καινούριο, καθώς το έχουμε δει και σε Android ναυαρχίδες. Από αυτά δε λείπει το Samsung Galaxy S7, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση IP68 και σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή μπορεί να αντέξει για 30 λεπτά σε βάθος άνω του 1,5 μέτρου.

Μια παρέα λοιπόν που ασχολείται με smartphones και ειδικά της Apple, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει ποια από τις δύο συσκευές, iPhone 7 και Samsung Galaxy S7, αντέχουν σε μεγαλύτερο βάθος νερού. Πρακτικά το πείραμα δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα αφού και οι δύο εταιρείες έχουν βάλει τα όριά τους στα επιτρεπόμενα μέτρα που μπορούν οι συσκευές να βυθιστούν, αλλά είναι απλώς μια ευκαιρία να δουν το κάτι παραπάνω όσοι ασχολούνται με τα gadgets.

Αρχικά, όπως θα δείτε στο βίντεο, το iPhone 7 και το Samsung Galaxy S7 βυθίστηκαν σε βάθος 1,5 μέτρου και δεν είχαν κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Σταδιακά, όμως, τα έβαλαν σε όλο και μεγαλύτερο βάθος.

Το θεαματικό αποτέλεσμα δείχνει ότι τα προβλήματα ουσιαστικά άρχισαν να εμφανίζονται από τα 9 μέτρα και μετά, όπου το Samsung Galaxy S7 έκανε reboot. Τελικά και οι δύο συσκευές έφτασαν στα 10 μέτρα βάθος όπου το iPhone 7 κατάφερε να ανοίξει ξανά με προβλήματα στο home button, ενώ το Samsung Galaxy S7 σταμάτησε να λειτουργεί.

Δείτε το βίντεο...

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X