ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Αυτό είναι το νέο iPhone (pics)

«Το iPhone είναι η χρυσή σταθερά της βιομηχανίας. Το τηλέφωνο με το οποίο όλα τα άλλα smartphones συγκρίνονται. Το iPhone έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε πράγματα. Πλέον έχουμε πουλήσει πάνω από ένα δισ.», δήλωσε ο Tim Cook ανακοινώνοντας το νέο iPhone

Κατόπιν, ο δ.σ. της Apple προχώρησε σε μια σύντομη ανασκόπηση των νέων χαρακτηριστικών του νέου iOS 10.

«Προφανώς το πιο εξελιγμένο λογισμικό κινητού στον κόσμο αξίζει το πιο προηγμένο smartphone. Κι εδώ είναι. Είναι το καλύτερο iPhone που έχουμε ποτέ δημιουργήσει. Αυτό είναι το iPhone 7. Διαθέτει ένα νέο υπέροχο σχεδιασμό και θα ήθελα να έρθει ο Jony Ive (σ.σ. επικεφαλής σχεδίασης) για να σας πει περισσότερα», δήλωσε ο Tim Cook.

Όπως εξήγησε ο Ive, το νέο iPhone 7 διαθέτει σώμα από αλουμίνιο.

«Αυτό είναι το καλύτερο iPhone που έχουμε ποτέ κατασκευάσει. Θα το εξοπλίσουμε με 10 βασικά χαρακτηριστικά», δήλωσε από τη μεριά του ο επικεφαλής του Marketing της Apple, Phil Schiller και προχώρησε στην απαρίθμηση των λειτουργιών αυτών, μιλώντας ουσιαστικά για τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 7:

1. Νέος σχεδιασμός

2. Home button: Ξανασχεδιάστηκε για καλύτερη απόκριση και δυνατότητα παραμετροποίησης.  Θα αντιλαμβάνεται πόσο το πιέζουμε.uhky56lh

3. Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη: «Για να δώσουμε αυτή την αντοχή, τα ανασχεδιάσαμε από μέσα προς τα έξω», δήλωσε και εξήγησε πως και τα 2 μοντέλα θα έχουν πιστοποίηση IP67.

4. Αλλαγές στην κάμερα: Οπτικός σταθεροποιητής και στα δύο μοντέλα. Φακός 6 στοιχείων, με διάφραγμα 1,8. Ανάλυση 12 megapixel. Φλας 2 τόνων, με 4 LEDS που βγάζουν 50% περισσότερο φως. Αισθητήρας που θα αντιλαμβάνεται το τεχνητό φως και θα προσαρμόζει το φλας για καλύτερες λήψεις. Βελτιωμένος αισθητήρας για λήψη φωτογραφιών. Επιπλέον, με το iOS 10 οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν αρχεία RAW.

Η μπροστινή κάμερα στο iPhone 7 αναβαθμίζεται στα 7 megapixel. Όσον αφορά στο iPhone 7 Plus, «θα διαθέτει και δεύτερη κάμερα», όπως δήλωσε ο Phil Schiller, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές φήμες. Και οι δύο θα είναι 12 megapixel. Ο πρώτος φακός θα είναι ευρυγώνιος στα 28mm, ενώ ο δεύτερος θα είναι τηλεφακός 56mm.

Όπως εξήγησε ο Schiller, το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να μπαίνει στην κάμερα και κάνοντας κλικ θα ενεργοποιεί τον τηλεφακό, δίνοντας ουσιαστικά έτσι αναλογικό ζουμ στο smartphone.

5. Νέα οθόνη Retina: Θα είναι 65% φωτεινότερη από αυτήν του 6S.

6. Ήχος: «Τα ηχεία που έχουμε τοποθετήσει στα iPhone 7 και 7 Plus είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην ποιότητα ήχου. Για πρώτη φορά έχουμε στέρεο ηχείο. Ένα στο κάτω μέρος κι ένα στο πάνω. Δίνουν διπλάσιας ένταση ήχο από αυτήν στο 6S», εξήγησε ο Schiller.

7. Νέα θύρα ακουστικών: Όπως ανακοινώθηκε, τα ακουστικά EarPods θα συνδέονται πλέον στο iPhone 7 μέσω της θύρας Lightning. «Από την αρχή σχεδιάσαμε τη Lightning για να είναι μια εξαιρετική θύρα ψηφιακού ήχου. Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά υπάρχουν πάνω από 900 εκατ. συσκευές που συνδέονται μέσω Lightning. Υπάρχουν ηχεία και ακουστικά σχεδιασμένα να την εκμεταλλεύονται», σημείωσε ο Schiller και πρόσθεσε πως σχεδίασαν ήδη έναν αντάπτορα από θύρα Lighting σε κανονική έξοδο ακουστικών, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία (πέρα από τα νέου τύπου ακουστικά).

«Κάποιοι μας ρωτάνε γιατί να αφαιρέσουμε την αναλογική θύρα από το iPhone. Βρίσκεται μαζί μας για πολύ καιρό. Ο λόγος για να προχωρήσουμε; Θα σας δώσω τρεις: αρχικά δείξαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη Lightning για να συνδέσουμε άλλες συσκευές. Δεύτερον και ιδιαίτερα σημαντικό, τα smartphones μας είναι εξοπλισμένες με τεχνολογίες και θέλουμε περισσότερες. Είναι όλα μια μάχη με το χώρο με τους ίδιους περιορισμούς. Να διατηρούμε μια αρχαία σύνδεση είναι παράλογο. Τρίτον και σημαντικότερο, όταν έχεις ένα όραμα για το πώς η εμπειρία ήχου μπορεί να είναι, θέλεις να φτάσεις εκεί όσο το δυνατόν ταχύτερα».

8. Ασύρματα ακουστικά: Ο Schiller ανακοίνωσε τα νέα Apple AirPods τα οποία θα είναι ασύρματα. «Πιστεύουμε σε ένα ασύρματο μέλλον». Τα νέα ακουστικά θα διαθέτουν αισθητήρα ο οποίος θα ανιχνεύει πότε βρίσκονται στο αυτί μας και μόνο τότε θα παίζουν. Επιπλέον, αγγίζοντάς τα, ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί τη Siri, ενώ θα εξοπλίζονται και επιταχυνσιόμετρα, καθώς και μικρόφωνα για περιορισμό των εξωτερικών θορύβων. Με μία φόρτιση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι και 5 ώρες, ενώ η θήκη τους θα διαθέτει μπαταρία με διάρκεια 24 ωρών. Επιπλέον, θα συνδέονται αυτόματα με το iPhone και το Apple Watch.   sdfsfsu2chz1ao

9. Apple Pay: Η λειτουργία ασύρματης πληρωμής θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες αυτό το φθινόπωρο, όπως την Ιαπωνία.

10. Επιδόσεις: «Ειλικρινά, σχεδόν ντρέπομαι που κρατήσαμε αυτό μέχρι το τέλος», δήλωσε αστειευόμενος ο Schiller και ξεκίνησε την απαρίθμηση: Αρχικά, το νέας γενιάς τσιπ θα ονομάζεται A10 Fusion. Θα είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 64 bit. «Οι 2 πυρήνες θα είναι υψηλής απόδοσης. Θα είναι 40% ταχύτερος από τον A9. Οι άλλοι 2 πυρήνες θα είναι υψηλής αποδοτικότητας και θα τρέχουν με το 1/5 της ενέργειας των υψηλής απόδοσης πυρήνων», εξήγησε ο Schiller, σημειώνοντας πως έτσι το iPhone 7 θα επιτυγχάνει καλύτερη ενεργειακή διαχείριση κι άρα μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. «Το τσιπ των γραφικών θα είναι 50% ταχύτερο από τον A9.

«Δεν είναι υπάρχει καμία αμφιβολία, ο A10 Fusion είναι το πιο ισχυρό τσιπ σε smartphone. Ο A10 Fusion θα επιτρέπει εφαρμογές και τίτλους που δεν ήταν μέχρι τώρα δυνατόν σε φορητές συσκευές. F1 2016. Gaming επιπέδου κονσόλας σε iPhone».

Ο Phil Schiller επέστρεψε στο σημείο αυτό στη σκηνή και δήλωσε ότι το iPhone 7 θα διαθέτει μπαταρία που θα επιτρέπει 14 ώρες περιήγηση στον ιστό, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 7 Plus θα είναι 15 ώρες. «Το iPhone 7 διαρκεί 2 ώρες παραπάνω από το iPhone 6S κατά μέσο όρο».

Τιμές και εκδόσεις

Όσο για το κόστος, το iPhone 7 θα τιμολογηθεί όσο και το 6S, αρχίζοντας από τα 649 δολάρια, προσφέροντας όμως το διπλάσιο χώρο από τη συσκευή που αντικαθιστά, καθώς θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 32GB, 128GB και 256GB. Η έκδοση Jet black θα είναι διαθέσιμη μόνο με 128 και 256GB.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε αποχρώσεις ασημί, χρυσή, rose gold, μαύρη και το ξεχωριστό jet black.

Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε 28 χώρες.

Το iOS 10 θα είναι διαθέσιμο στις 13 Σεπτεμβρίου. Τα ασύρματα AirPods θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στα τέλη Οκτωβρίου προς 159 δολάρια.

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X