ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει το trending στο facebook

Μετά από καταγγελίες ότι οι άνθρωποι που επέλεγαν τις προτεινόμενες σελίδες μεροληπτούσαν υπέρ του κόμματος των Συντηρητικών στις ΗΠΑ - Οι αναρτήσεις θα γίνονται πιο αυτοματοποιημένα.

Η δημοφιλέστερη παγκοσμίως πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, αποφάσισε να αναδιαμορφώσει το χαρακτηριστικό «Trending» στην ιστοσελίδα της, ώστε οι αναρτήσεις να γίνονται πιο αυτοματοποιημένα, μετά από καταγγελίες ότι οι άνθρωποι που επέλεγαν τις προτεινόμενες σελίδες μεροληπτούσαν υπέρ του κόμματος των Συντηρητικών στις ΗΠΑ.
 
Οι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook βλέπουν τα νέα και άλλα προτεινόμενα θέματα, τα οποία επιλέγονται τόσο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όσο και από εργαζομένους στην εταιρεία. Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι περιγραφές των ειδήσεων ή των ιστοριών δεν θα γράφονται πλέον από το προσωπικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.
 
Λίγους μήνες πριν, ένας πρώην δημοσιογράφος ο οποίος εργαζόταν στο Facebook, είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας «μεροληπτούν στα θέματα των ειδήσεων, προβάλλοντας περισσότερο αυτά που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες που τάσσονται υπέρ των Συντηρητικών».
 
Σε ανάρτησή του, το Facebook είχε ανακοινώσει ότι από τη σχετική έρευνα που διεξήχθη γύρω από το θέμα, δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προβεί σε αλλαγές προκειμένου «η ομάδα του Facebook να παίρνει λιγότερες ατομικές αποφάσεις σχετικά με τα θέματα των ειδήσεων.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X