ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του Pokémon Go

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πετύχεις σε μία νύχτα; Ο Eddie Cantor είπε «Χρειάζεται 20 χρόνια προετοιμασίας για να πετύχεις σε μία νύχτα». Όντως ο John Hanke χρειάστηκε 20 χρόνια για να δημιουργήσει το Pokémon Go.

Την πρώτη βδομάδα του Ιούλη του 2016 το Pokémon Go app έσπασε όλα τα ρεκόρ, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, ξεπερνώντας το Twitter σε ενεργούς χρήστες και έχοντας μεγαλύτερο χρόνο χρήσης από το Facebook, το Snapchat, το Instagram και το WhatsApp.

Πώς λοιπόν ο John Hanke έφτιαξε μία τόσο μεγάλη επιτυχία; Στη ζωή του πέρασε πολλά ορόσημα πριν να φτάσει στο Pokémon Go:

Το 1996, όταν ήταν ακόμα φοιτητής, δημιούργησε το πρώτο του multiplayer online παιχνίδι με το όνομα Meridian 59. Πούλησε το παιχνίδι για να ασχοληθεί με ένα άλλο πάθος του, τη χαρτογράφηση του κόσμου. Το 2000 ο John ξεκίνησε το Keyhole για να βρει έναν τρόπο να ενώσει χάρτες με εναέριες φωτογραφίες και να δημιουργήσει το πρώτο online 3D εναέριο χάρτη του κόσμου, που ήταν συνδεδεμένος με GPS. Το 2004 η Google αγόρασε το Keyhole που σήμερα ονομάζεται Google Earth. Ο John έπειτα έγινε επικεφαλής του Google Geo και δημιούργησε το Google Maps και το Google Street View.

To 2010 ο John ίδρυσε τη Niantic Labs, ένα start-up που χρηματοδοτήθηκε από τη Google για να δημιουργήσει μία επιπλέον στρώση πάνω σε χάρτες που θα χρησιμοποιούνταν για παιχνίδια. Το 2012, ο John λάνσαρε το πρώτο παιχνίδι της Niantic Labs, το Ingress.

Όταν το 2014, η Google και η Pokémon Company δημιούργησαν σαν πρωτοπριλιάτικο αστείο μία λειτουργία στο Google maps που σου επέτρεπε να βρεις Pokémon πάνω στους χάρτες, ο John βρήκε την έμπνευση για το Pokémon Go. Ο John πήρε 25 εκατομμύρια σε επενδύσεις από τη Google, τη Pokémon Company και άλλους επενδυτές για να φτιάξει και να λανσάρει το Pokémon Go.

Το Pokémon Go κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου σε Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η αξία της μετοχής της Nintendo αυξήθηκε κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια και το app ήδη φέρνει 2 εκατομμύρια σε έσοδα καθημερινά σε αγορές μέσα από το παιχνίδι.

Η επιτυχία του Pokémon Go σε μία νύχτα πήρε στο John Hanke 20 χρόνια δουλειάς. Όταν ξεκίνησε με το όραμα να προσθέσει μία στρώση παιχνιδιού στον πραγματικό κόσμο δεν ήξερε πού θα τον έπαιρνε αυτό το ταξίδι. Αλλά σε κάθε βήμα της ιστορίας απέκτησε καινούριες δεξιότητες και γνώσεις, που τελικά τον οδήγησαν στο Pokémon Go, το νεότερο trend που πιστεύω θα σπάσει πολλά άλλα ρεκόρ στους ερχόμενους μήνες.

Ο καθένας μας πρέπει να ακολουθεί τα όνειρα και να στοχεύει ψηλά, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται όμως χρόνια σκληρής δουλειάς και μάθησης για να πετύχεις τελικά τους στόχους σου. Το σημαντικό είναι να μην τα παρατάς στις ενδιάμεσες αποτυχίες…

GEEK
www.kathimerini.com.cy

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

X