ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 tips για τους φανατικούς του Pokemon Go

Όλος ο πλανήτης μίλα για αυτό! Μα φυσικά μιλάμε για το Pokemon Go. Το νέο παιχνίδι της Nintento που έκανε τον κόσμο να ξετρελαθεί μαζί του.

Πρόκειται για ένα έξυπνο παιχνίδι που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, καλώντας τους χρήστες να κυνηγούν εικονικούς ήρωες σε πραγματικούς δρόμους και καταστήματα, έχοντας τα μάτια τους καρφωμένα στην οθόνη του κινητού τους. Κατά μέσω όρο 43 λεπτά ημερησίως!

Πιο κάτω παραθέτουμε δέκα συμβουλές για τους φανατικούς:

1. Αιχμαλωτίστε πρώτα τον Picachu

Στην αρχή θα σας ζητηθεί από τον καθηγητή να πιάσετε το πρώτο σας Pokemon, μεταξύ των κλασικών Charmander, Squirtle ή Bulbasaur. Ξεκινήσετε το περπάτημα, μέχρι να αρχίσει να δονείται η συσκευή σας. Τα τρία Pokemon θα εμφανιστούν μπροστά σας. Συνεχίστε το περπάτημα και η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί 3-4 φορές, έως ότου μεταξύ αυτών εμφανιστεί και ο Picachu.

2. Το θρόισμα των φύλλων

Η καλύτερη οπτικοακουστική ένδειξη πως είστε κοντά σε ένα Pokemon είναι το θρόισμα των φύλλων και η εμφάνισή τους γύρω από τον χαρακτήρα σας, πάνω στο χάρτη. Μόλις το δείτε δεν έχετε παρά να το συλλάβετε.


3. Η τέχνη της σύλληψης

Μόλις συναντήσετε ένα από τα μικρά πλασματάκια, ο εικονικός χάρτης δίνει τη θέση του στην κάμερα με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Δεν έχετε παρά να εστιάσετε στο Pokemon. Το δαχτυλίδι που χρησιμοποιείται ως δείκτης θα αλλάξει μέγεθος και χρώμα όσο μικρότερο είναι το δαχτυλίδι, τόσο πιο πιθανό είναι να συλλάβετε τον υποψήφιο αιχμάλωτό σας.

4. Κλείστε την κάμερα AR

Η επαυξημένη πραγματικότητα ίσως να κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό με τη λήψη στιγμιοτύπων, αλλά ταυτόχρονα καθιστά δυσκολότερη τη σύλληψη ενός Pokemon. Αν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε την πιθανότητα σύλληψης ενός Pokemon με τη χρήση των Pokeball και να αποφύγετε να αγοράσετε με πραγματικά χρήματα όταν ξεμείνετε, τότε πατήστε το πλήκτρο AR στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης.

5. Τα διπλά Pokemon είναι χρήσιμα

Υπάρχει η πιθανότητα να σας δοθεί η ευκαιρία να συλλάβετε περισσότερα από ένα Pokemon του ίδιου τύπου. Μην λυπηθείτε να ξοδέψετε μία Pokeball για να αιχμαλωτίσετε ένα “διπλό” Pokemon. Τα επιπλέον πλασματάκια μπορείτε να τα διαπραγματευτείτε με τον καθηγητή Willow και να τα ανταλλάξετε με καραμέλες, οι οποίες με τη σειρά τους, βοηθούν στην αύξηση των στατιστικών των καλύτερων Pokemon και στην εξέλιξή τους. Για να το επιτύχετε πατήστε την Pokeball Επιλέξτε “Pokemon” και στη συνέχεια “Transfer”, το Pokemon που επιθυμείτε να ανταλλάξετε.

6. Pokemon με ανώτερες δυνάμεις

Εάν προχωρήσετε στη σύλληψη περισσότερων από ένα Pokemon του ίδιου είδους, τότε καλό είναι να ελέγξετε τις δυνάμεις τους. Πολλές φορές ίσως να έχουν μεγαλύτερες δυνάμεις από τα υπάρχοντα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να διαπραγματευτείτε τα υφιστάμενα Pokemon.

7. Ξοδέψτε τα Pokecoins σε δολώματα και λιβάνια

Το Pokemon Go ανήκει στην κατηγορία των free-to-play games κι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλά μικροαντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στο έργο σας, χρησιμοποιώντας για την απόκτησή τους, φυσικά χρήματα. Για να έχετε λοιπόν τα αναγκαία όπλα, προκειμένου να προχωρήσετε στο παιχνίδι και να υπερασπιστείτε τα γυμναστήρια (περισσότερα γι’ αυτά θα αναφέρουμε στη συνέχεια) θα πρέπει να είστε πολλοί προσεκτικοί για το πού ξοδεύετε τα χρήματα που συγκεντρώνετε. Θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια η συχνή επίσκεψη σε κοντινά Pokestops για ανεφοδιασμό και να διατηρήσετε τα Pokecoins για ποιο σπάνια στοιχεία του παιχνιδιού όπως την αγορά δολωμάτων και λιβανιού (θυμίαμα).

8. Συλλιψη Pokemon με θυμίαμα

Αγγίξτε την Pokeball στο κάτω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια Items. Επιλέξτε Incense (θυμίαμα) για να προσελκύσετε τα μικρά πλασματάκια και θα εμφανιστεί ένα μοβ δαχτυλίδι καπνού γύρω από τον χαρακτήρα σας, για να σας δείξει πως έχει ενεργοποιηθεί.

9. Υπεράσπιση Γυμναστηρίων

Μόλις φτάσετε στο Level 5 αρχίζει το πραγματικό Pokemon Go. Είστε σε θέση να αρχίσετε να κερδίζετε μετρητά -Pokecoins- από το παιχνίδι, με το να ενταχθείτε σε μία από τις τρεις ομάδες (Valor, Mystic ή Instinct) και να κατακτήσετε ή να υπερασπιστείτε Γυμναστήρια. Άλλοι εκπαιδευτές έχουν ήδη αφήσει μερικά από τα καλύτερα Pokemon για να υπερασπιστούν κάποιο Γυμναστήριο. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Combat Mode, για να διεκδικήσετε Γυμναστήρια στην επικράτεια, όπως και το δικό σας. Από τη στιγμή που βγείτε νικητής, αφήστε ένα από τα Pokemon να υπερασπίζεται το Γυμναστήριο. Η υπεράσπιση ενός Γυμναστηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσει έσοδα bonus, τα οποία θα προστίθενται στον λογαριασμό σας στην επάνω δεξιά γωνία της ενότητας, “Κατάστημα”.

10. Pokestops = Δώρα

Η ιδέα των Pokestops εστιάζεται στο γεγονός της συμπερίληψης σημαντικών φυσικών σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής σας, στο παιχνίδι. Η συχνή επίσκεψη αυτών των σημείων θα αποφέρει Pokeballs, για τη σύλληψη νέων Pokemon και φίλτρα για την επούλωση τραυμάτων των δικών σας Pokemon, που βρίσκονται σε θέση μάχης. Επίσης ενδέχεται να συγκεντρώσετε αυγά για την επώαση νέων εξελιγμένων Pokemon. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τα Pokestops καθημερινά στην ίδια περιοχή και να αντλείτε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε.

GEEK
www.kathimerini.com.cy

Tech: Τελευταία Ενημέρωση