ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H εξέλιξη στην ποιότητα ζωής

Βλέποντας το τελευταίο διάστημα δεκάδες φωτογραφίες σε μέσα δικτύωσης από μεγάλους άσους των γηπέδων σε παγκόσμιο επίπεδο (Ρονάλντο, Μπέιλ, Ριμπερί, Βάρντι, Λε Μπρόν Τζέιμς…αλλά και του δικού μας Πιέρου Σωτηρίου) να ποζάρουν όλο περηφάνια σε ένα κυκλικό μέρος με τον δείκτη θερμοκρασίας πάνω τους, μπήκα σε σκέψεις…  Πόση ευχαρίστηση μπορεί να προσφέρει αυτή η διαδικασία ώστε όλοι να ποζάρουν με ικανοποίηση στο κινητό τους μοιράζοντάς την με εκατομμύρια κόσμου;

Πόσοι αθλητές σε περίοδο προετοιμασίας κατέληγαν σε μια παγωμένη λίμνη για να αλλάξουν κυριολεκτικά την θερμοκρασία του σώματος τους, αλλά και πόσοι μόλις τέλειωναν την προπόνηση εισέρχονταν σε μπανιέρες με πάγο; Η ουσία της αυξομείωσης της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο στην αποθεραπεία παθήσεων όσο και στην πρόληψη-ασπίδα του οργανισμού.

Ε λοιπόν να που ένα πιο εξειδικευμένο μηχάνημα βρίσκεται  κοντά σου για να καλύψει τις ανάγκες σου και ν’ αλλάξει εξ ολοκλήρου τον τρόπο αποθεραπείας αλλά και ενδυνάμωσης του οργανισμού σου, επουλώνοντας παράλληλα το μυϊκό σου σύστημα. Αυτή η νέα μέθοδος είναι η Cryosauna(Κρυοθεραπεία), μια μέθοδος που μπαίνει για τα καλά στην ρουτίνα των αθλητών, και όχι μόνο.

Όταν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά club αρχίζουν και το ενσωματώνουν (άρκετα το έχουν ήδη στα προπονητικά τους κέντρα)   στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών μετά ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης καταλαβαίνετε πως η Κρυοσάουνα προσεγγίζεται πλέον από ιατρικά τιμ και φυσιοθεραπευτές που προσεγγίζουν την λεπτομέρεια σε ταχεία θεραπεία και ενδυνάμωση.

H Kρυοσάουνα είναι μια διαδικασία επιδερμικής εφαρμογής χαμηλών θερμοκρασιών που σχεδιάστικε (αρχικά) για να μειώνει τους μυοσκελετικούς πόνους και τις φλεγμονές. Αυτός ο τρόπος διεγείρει το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μείωση της φλεγμονής και ανάπλαση των ιστών. Παράλληλα η κρυοθεραπεία ενεργοποιεί τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Η διαδικασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους -190 βαθμούς κελσίου, έτσι επιτυγχάνουμε την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού μας, αλλά κα την ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα (μείωση άγχους, κούρασης, παράλληλη βελτίωση στην ποιότητα ζωής). Κι αν κάποιος ακούει την τόσο χαμηλή θερμοκρασία , η διαδικασία δεν περιέχει καθόλου υγρασία με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης παρουσίας του σώματος στον θάλαμο νιώθεις ευφορία.

Προσωπικά αφού γνώρισα τα παιδιά που έφεραν την ιδέα της κρυοθεραπείας στη Κύπρο, με παρακίνησαν να μπω και γω στη διαδικασία… για να μπορώ να μεταφέρω σίγουρα μια διαφορετική εμπειρία. Μια εμπειρία που μπορεί να χαλαρώνει το σώμα σε επίπεδα όπου μέχρι και ο ύπνος θα είναι καλύτερος και αποδοτικότερος.

Όσα και να γράψω μπορεί να μην αρκούν απλά για να περιγράψω τη διαδικασία και τις σωστές δομές λειτουργίας, έτσι μια παρουσία στο κέντρο φυσιοθεραπείας που έχει την μέθοδο κρυοθεραπείας μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε κυρίως για τα αποτελέσματα και την χρησιμότητα της όλης διαδικασίας.

Την πρώτη Κρυοσάουνα στην Κύπρο μπορείτε να την βρείτε στο Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Βελονισμού –Ντέμης Ορεινός (Αρχαγγέλου 37α , Στρόβολος-τηλ.επικ. 22 003553).

X