ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως να ανακουφιστείς από τον πόνο στο σβέρκο σε ένα λεπτό

Ο πόνος στο σβέρκο και τους ώμους είναι αφόρητος και εκνευριστικός. Μερικές φορές τόσο ενοχλητικός που δεν σου επιτρέπει να είσαι παραγωγικός.

Ένα καλό massage  σίγουρα θα βοηθούσε την κατάσταση αλλά όταν το απαιτητικό σου πρόγραμμα δεν σου επιτρέπει να επισκεφτείς τους επαγγελματίες τότε δεν έχεις άλλη επιλογή. Ευτυχώς η Allyn Kakuk, D.P.T. έχει την λύση για να ανακουφιστείς από τον πόνο σε 60 δευτερόλεπτα.

1.Βρες το ευαίσθητο σημείο

Εάν βρίσκετε στην δεξιά πλευρά του σβέρκου ή των ώμων τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στο σημείο αυτό. Αν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά τότε χρησιμοποίησε το αριστερό σου χέρι.

2.Πίεσε με τα δάκτυλα σου το ευαίσθητο σημείο.

Με προσοχή πάντα καθώς η κίνηση αυτή θα σου προκαλέσει ελαφρύ πόνο. Σύμφωνα με την Allyn “Ο πόνος δεν θα πρέπει να είναι έντονος και οξύς αλλά στα όρια του ανεκτού”.

3.Λύγισε το κεφάλι ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση

Αν το ευαίσθητο σημείο βρίσκεται στα δεξιά τότε λύγισε το κεφάλι ελαφρώς προς τα κάτω και αριστερά. Κάνε το αντίθετο αν το ευαίσθητο σημείο βρίσκεται στα αριστερά, λύγισε δηλαδή το κεφάλι προς τα κάτω και δεξιά.
Με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με την Allyn “ενεργοποιείται ο πιασμένος μυς και σε συνδυασμό με την πίεση που εξασκείς ήδη θα βοηθήσει να χαλαρώσει το πιάσιμο”.

4.Επανέλαβε τα σημεία

Επανέλαβε τα βήματα από το ένα μέχρι το τρία 20 φορές. Αφού τελειώσεις τις πιο πάνω κινήσεις τεντώσου καλά, όπως τεντώνεσαι κάθε πρωί όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι.

Για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε την διαδικασία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να παραμείνει ο καταπονημένος μυς χαλαρός.

 

Πηγή: www.onemanshow.com.cy