ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς να αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο όταν εργάζεστε

Φυσικά δε μιλάμε για το ενδεχόμενο να είστε… «αλλεργικοί» στη δουλειά και να σας πιάνουν τα ψυχοσωματικά σας μόνο και μόνο στη σκέψη ότι έχετε να πάτε στο γραφείο!

Όταν το κεφάλι σας πάει να σπάσει, πριν αρχίσετε να ψάχνετε την τσάντα σας για παυσίπονα, ελέγξτε τη στάση του σώματός σας. Οι γυναίκες τείνουν να γέρνουν προς τα μπροστά όταν κάθονται σε ένα γραφείο και πληκτρολογούν.

Σε αυτή τη στάση, κρατώντας ψηλά το κεφάλι – το οποίο ζυγίζει μέχρι και 5 κιλά – επιβαρύνετε το λαιμό σας και προκαλούνται πονοκέφαλοι τάσεως.

Τι να κάνετε

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν γέρνετε, καθίστε πίσω στην καρέκλα σας. Κάθε λίγα λεπτά μετατοπίζετε το βάρος σας από τη μία πλευρά της καρέκλας στην άλλη.

Αν χρειάζεστε βοήθημα, ένα οσφυϊκό μαξιλάρι μπορεί να κρατήσει τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη αν το τοποθετήσετε στη βάση της κι έτσι να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς… πονοκεφάλους!

Το μυστικό

Προσοχή με τον καφέ! Όσοι έχουν τάση για πονοκέφαλο, η καφεΐνη ταιριάζει στο ρητό «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Σε μέτριες ποσότητες, η καφεΐνη συχνά είναι ωφέλιμη-στην πραγματικότητα βρίσκεται σε πολλά φάρμακα για τον πονοκέφαλο.

Ωστόσο, η μεγάλη κατανάλωση καφέ μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης πονοκεφάλου.

Πηγή: omorfamystika.gr