ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Euro για… €uro

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του Euro 2016. Είναι μια σπουδαία γιορτή για όλους τους λάτρεις της «στρογγυλής θεάς».

Η διοργάνωση θα διαρκέσει ένα μήνα (10/6 – 10/7) για αυτό και συμβουλεύουμε τις γυναίκες (που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο) να οπλιστούν με υπομονή και κατανόηση.

Οι 51 αγώνες του Euro θα διεξαχθούν σε 10 γαλλικές πόλεις, ενώ στους «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι τρίτοι. 

Στα δικά μας τώρα. Πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον της διοργάνωσης υπάρχει και το στοίχημα. Euro χωρίς στοίχημα δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε. Κάναμε μια «ακτινογραφία» του κουπονιού, μελετήσαμε τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και καταλήξαμε στις πιο κάτω επιλογές.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αδιαμφισβήτητα, τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro είναι η διοργανώτρια Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις. Προτείνω τη Γαλλία για όσους θέλουν να ποντάρουν σε ένα εκ των τριών μεγάλων φαβορί.

Αν μου έλεγαν να ποντάρω σε κάποια ομάδα, εξαιρουμένων των τριών προαναφερθέντων, θα έριχνα κάτι ψιλά στην Ιταλία. Βάσει ονομάτων, δεν είναι και τόσο σπουδαίο το ρόστερ που κατεβάζει στο Euro ο Αντόνιο Κόντε. Παρ’ όλα αυτά η Ιταλία είναι πάντα Ιταλία. Η φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι πολύ βαριά.

Αρκετοί φίλοι θεωρούν ότι έφτασε η στιγμή της Αγγλίας για να κατακτήσει το Euro. Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα «λιοντάρια». Για μένα η Αγγλία είναι μια «ομάδα – Looser».  Θα εμμείνω στην επιλογή μου και θα ποντάρω στην Ιταλία που προσφέρεται σε σχεδόν διπλάσια απόδοση από την Αγγλία. 

Ιταλία | Απόδοση: 17.00 (bet365.com)


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αναμένεται να είναι ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Γαλλίας. Φέτος πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πέτυχε 22 γκολ στην Πριμέρα Ντιβίζιον και 7 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προτίμησα τον Γκριεζμάν αντί του Ρονάλντο γιατί δεν πιστεύω ότι θα φτάσει  μακριά στη  διοργάνωση η Πορτογαλία. Συν τοις άλλοις, να μην ξεχνάμε ότι προπονητής στην Εθνική Πορτογαλίας είναι ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος δεν αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Αντουάν Γκριεζμάν | Απόδοση: 9.00 (bet365.com)


ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΜΙΛΩΝ

Θεωρώ ότι η Αγγλία θα καταφέρει να τερματίσει πρώτη στον 2ο όμιλο. Στο κουπόνι μου θα προσθέσω και την Ισπανία η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον 3ο όμιλο.

ΔΥΑΔΑ
Αγγλία  1.83
Ισπανία  1.57
Απόδοση: 2.88 (bet365.com)


ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ

Οι δυο από τις τρεις επιλογές μου είναι απόλυτες λογικές και τις βρίσκουμε σε τιμές φαβορί. Ρίσκαρα ποντάροντας στην πρόκριση της Ισλανδίας μαζί με την Πορτογαλία στο 6ο όμιλο. Πιστεύω ότι οι Ισλανδοί μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τόσο την Αυστρία όσο και την Ουγγαρία. Για μένα δεν θα είναι τόσο μεγάλη έκπληξη εάν προκριθεί η Ισλανδία.

ΤΡΙΑΔΑ
Γαλλία & Ελβετία  1.80
Γερμανία & Πολωνία 2.00
Πορτογαλία & Ισλανδία 4.50
Απόδοση: 16,20 (bet365.com)


ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Έχω επιλέξει την Αλβανία από τον πρώτο όμιλο και την Ουγγαρία από τον 6ο. Θεωρώ ότι οι δυνατότητες αυτών των δυο ομάδων είναι περιορισμένες.

ΔΥΑΔΑ
Αλβανία  1.72
Ουγγαρία  2.00
Απόδοση: 3.45


ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ

Ήμουν ανάμεσα σε δυο ομίλους (στον 3ο και τον 4ο) όμως τελικά κατέληξα στον τέταρτο όπου συμμετέχουν η Ισπανία, η Τουρκία, η Τσεχία και η Κροατία. Αμφότερες διαθέτουν μεγάλη ποιότητα στην επίθεση και πιστεύω ότι μπορούν να μας χαρίσουν αρκετά γκολ.

Δ’ όμιλος – Απόδοση: 6.00 (bet365.com)


ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Θα διεξαχθούν συνολικά 51 αγώνες στο Euro. Στην τελευταία μου τριάδα περιλαμβάνονται κάποια ειδικά στοιχήματα που αφορούν ολόκληρη τη διοργάνωση.

ΤΡΙΑΔΑ
Κόκκινες κάρτες      | over 8    | 2.25
Γκολ διοργάνωσης | 126-130   |6.00
Κόρνερ διοργάνωσης | under 525 | 2.75
Απόδοση: 37.12 (bet365.com)

*Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή, θα αναρτούνται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας, www.24sports.com.cy, στοιχηματικές προτάσεις για τους αγώνες του Euro.