ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αργήσαμε κύριε Βρυωνίδη

Οι ποινές που προβλέποντα είναι αυστηρές αλλά μένουν στη θεωρία. Τουλάχιστον ακόμα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

«Με λύπη μου παρατηρώ ότι παρόλο που και στο παρελθόν είχαν επιβληθεί ανάλογες ποινές σε σωματεία, φαίνεται ότι το είδος των ποινών τα οποία επιβάλλονται έχουν χάσει πλέον τον αποτρεπτικό τους χαρακτήρα». Πάλι καλά που το αντιληφθήκατε κύριε Βρυωνίδη, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Άργησε, ωστόσο, η παραδοχή και στην ουσία χάθηκε άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά. Μένουν ξανά τα ευχολόγια, για αποφυγή παρόμοιων γεγονότων.

Αφού ο αθλητικός δικαστής το είπε, δεν προκύπτει λόγος αμφισβήτησης, πως η αφαίρεση βαθμών και γενικότερα η επιβολή αυστηρότερων ποινών προβλέπεται στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς που ισχύουν. Προκύπτει όμως και εύλογα, η απορία, γιατί ποτέ στο (πρόσφατο) παρελθόν δεν ξεφύγαμε από την τιμωρία των αγώνων με κλειστές τις πόρτες, αφού ανάλογης σοβαρότητας και έκτασης επεισόδια έγιναν και πριν από το ντέρμπι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ. Οπαδοί ξαναμπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είτε ήρθαν στα χέρια, είτε αντάλλαξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Διακοπές αγώνων, προσωρινές ή οριστικές, προέκυψαν και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η διαπίστωση πως είμαστε ένα βήμα πριν θρηνήσουμε θύματα, καινούργια δεν είναι και χιλιοειπωμένες οι δηλώσεις περί αποφασιστικότητας για πάταξη του φαινομένου της βίας. Μακάρι αυτή τη φορά να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, η… προϊστορία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία δημιουργεί.

Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την προειδοποίηση του κυρίου Βρυωνίδη, πως την επόμενη φορά θα είναι πιο αυστηρός. Γιατί οι πρώτες φετινές του αποφάσεις, για σοβαρά επεισόδια, μία από τις ίδιες των προηγούμενων χρόνων ήταν και έχουν ήδη δημιουργήσει προηγούμενο και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αργήσαμε, λοιπόν, και φέτος να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Θα έπρεπε να το είχαμε πράξει πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Θα έπρεπε να έκανε την αρχή ο κύριος Βρυωνίδης, στις πρώτες του αποφάσεις, για τα γεγονότα στη Λεμεσό.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα προκύψει άλλη μια ευκαιρία, για αναθεώρηση κάποιων σοβαρών θεμάτων, όπως οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Ευκαιρίες τέτοιες υπήρξαν και στα προηγούμενα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων. Ο χρόνος όμως, αναλώθηκε μόνο στις μεταγραφές…

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X